ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SMS ska stoppa mobbing på nätet

Ulrica Widsell · 20 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Axel Rantil går i nian på Broängsskolan där eleverna nu kan sms:a och mejla om nätmobbing. ”Det är en bra idé. Många tycker det känns jobbigt att gå till kuratorn och prata om saker”, säger han. 

Axel Rantil går i nian på Broängsskolan där eleverna nu kan sms:a och mejla om nätmobbing. ”Det är en bra idé. Många tycker det känns jobbigt att gå till kuratorn och prata om saker”, säger han.  Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Broängsskolan i Botkyrka ska minska mobbing på nätet med sms- och mejltjänsten STOPP. Eleverna kan snabbt och enkelt avslöja mobbing för kurator och fritidsledare.Eleverna på Broängsskolan kan både sms:a, mms:a och mejla direkt till skolans kurator och en fritidsledare om nätmobbing. Det kan vara de som själva utsätts för mobbing eller om någon upptäcker att en kompis eller någon annan blir mobbad med bilder, taskiga kommentarer eller hot på nätet på chatt-sajter och olika communities. – Jag tycker att det är en jättebra idé. Det kan nog få många som mobbar på nätet att sluta, när det lättare kan komma fram, säger Axel Rantil, elev på skolan.

För många barn och ungdomar känns det som ett stort steg att gå till kuratorn och berätta personligen. Med sms och mejl kan det bli lättare. – Man kan vara anonym. Eleverna bestämmer själva. Om det är någon som själv är utsatt skriver vi tillbaka, säger Catarina Klockerud, kurator.Projektet är ett samarbete med mobiltjänstföretaget emunity och efter sommaren ska det utvärderas.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro