ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Smugglare vägrar advokat

Daniel Olsson · 7 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den rikskände flyktingsmugglaren Amir Heidari kan komma att försvara sig själv vid höstens stora människosmugglingsrättegång  i Göteborg. Amir Heidari har de senaste veckorna gett flera ansedda försvarsadvokater sparken och vägrat närvara vid förhör och häktningsförhandlingar.

SKÖTA SITT EGET FÖRSVAR I förra veckan beslutade rådmannen vid Göteborgs tingsrätt Sven Martinger att låta Heidari själv ta hand om sitt försvar. Det sker på Heidaris egen begäran, men är trots det ett ovanligt beslut i ett relativt komplicerat mål där maxstraffet är sex års fängelse. Amir Heidari som hittills avtjänat 13 år i fängelse för brott kopplade till flyktingsmuggling pekas ut som huvudman i en ny omfattande smugglingshärva som Metro berättat om under våren.

INTE GODTAGITS Av hans brev till tingsrätten framgår att han vill ha en mer politiskt driven och utåtriktad advokat. Han har föreslagit juridikprofessorn Dennis Töllborg, men det har inte godtagits av rätten eftersom denne inte är utbildad advokat. Av breven framgår också att Amir Heidari erkänner att han planlagt och organiserat smuggling av hundratals flyktingar, men han hävdar att han drivs av moraliska och ideologiska skäl.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro