ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Smygaren åtalas för sex kvinnoöverfall

Daniel Olsson · 1 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Offrens egna ord – KLICKA FÖR STÖRRE GRAFIK 

Offrens egna ord – KLICKA FÖR STÖRRE GRAFIK 


klar

Artikellänk är kopierad

 – Det är inte jag, sa den 46-årige fyrabarns­pappan när han första gången fick våldtäktsanklagelserna upplästa för sig i ett förhörsrum på polishuset i Borås.När mannen i går, två och en halv månad senare, åtalades vid Göteborgs tingsrätt för fyra fall av grov våldtäkt och två grova våldtäktsförsök, håller han hårdnackat fast vid samma inställning.

Oavsett vilka bevis som presenterats för honom i form av DNA, fingeravtryck och utpekanden i fotokonfrontationer, så har han nekat lika starkt i förhör efter förhör.– Det måste vara fel på DNA:et, förklarar han vid ett förhör. – Jag förstår inte detta, är hans svar till varför hansfinge­r­avtryck påträffats på sängkarmen i en lägenhet tillhörandes en av de utsatt kvinnorna.

Mannen, som i omgångar varit intagen på Lillhagens sjukhus och dömts för våldtäkt tidigare, berättar att han hör röster, lider av svår ångest och mår allmänt dåligt av att sitta inlåst i sin cell.

En första sinnesundersökning visar också att det är troligt att han lider av en allvarlig psykisk störning.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro