ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Smygaren” åtalas – våldtog i tio år

Daniel Olsson · 1 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Maskerad smög sig mannen in hos ensamma kvinnor nattetid och våldtog dem under knivhot. I dag åtalas den så kallade Smygaren för en tio år lång våldtäktsserie i Göteborgs tingsrätt. – Jag kommer att åtala honom för fyra fall av grov våldtäkt och för två försök till grov våldtäkt, säger vice chefsåklagare Anette Olsson.

Men det kunde ha blivit sju fall. En kvinna som våldtogs på Astronomgatan den 17 augusti 1995 har inte gått att nå av polisen. Detta trots att utredningen har pågått för fullt sedan mitten av juni. – Men förundersökningen kan ju tas upp igen om hon hittas.

Det var ett vanligt salivprov i samband med en trafikkontroll i Borås som gav matchningen med den 46-årige mannens DNA. Han misstänktes vara påverkad av narkotika och fick ta ett test.

Den 16 juni delgavs han misstanke om en rad våldtäkter, i utredningen har elva ouppklarade våldtäkter diskuterats men han har bara kunnat bindas till de sex som han i dag åtalas för.Ytterligare DNA-tester har gjort att utredningen har dragit ut på tiden.

Bevisningen mot honom beskrivs som god, men han har igenom hela utredningen nekat till alla anklagelser.– Han förnekar brott. Jag har inget mer att tillägga innan rättegången, säger 46-åringens försvarare Tapio Kanniainen.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro