ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Smygaren" fortsätter att neka till allt

Daniel Olsson · 9 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Stod till svars i rätten för sex våldtäkter

klar

Artikellänk är kopierad

Med sina bara fötter nedstuckna i häktets tofflor och en grön tröja över huvudet satte sig den 46-årige åtalade serievåldtäktsmannen igår förmiddag till rätta i Göteborgs tingsrätt.Väl där nekade han till allt:Fyra grova våldtäkter och två försök till grov våldtäkt under åren 1997 till 2005.- Jag minns inget, sa mannen som misstänks vara identisk med den så kallade smygaren, mannen som tog sig in till ensamma kvinnor nattetid, beväpnad med kniv eller pistol och tvingade sig till sex.

Under gårdagen hördes en kvinna som överfölls i sitt hem i Hammarkullen i januari 1997. Trots att det gått över elva år sedan händelsen klarade hon inte av att vittna med mannen i samma rum. Han fick lyssna på kvinnans vittnesmål via medhörning.När det var hans tur att höras fortsatte han upprepa att han led av mardrömmar och hallucinationer vid tiden för de första våldtäkterna. Han har också varit intagen på Lillhagens sjukhus i perioder.- Jag missbrukade khat och marijuana och kokain, sa mannen medan han oavbrutet vickade med sin ena sandalbeklädda fot under bordet.Han binds till den första våldtäkten med att blod som med stor sannolikhet hör till honom påträffats i den våldtagna kvinnans lägenhet.Samma nekande väntar troligtvis när han de närmaste dagarna ställs till svars för de övriga fem övergreppen, i flera fall trots DNA-bevisning.En första sinnesundersökning visar att mannen lider av en allvarlig psykisk störning, och hans advokat Tapio Kanniainen gör det för sannolikt att tingsrätten kommer att begära att en större rättspsykiatrisk utredning görs.- Han mår inte bra och är i behov av vård oavsett om han döms eller inte, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro