ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snabbare att mejla med Tele2-mobil

Ola Jacobsen · 4 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nu går det snabbare att mejla för alla Tele2-kunder. I Lettland. Tele2 har tecknat avtal med Momail om att använda deras e-postteknik.

Tekniken går ut på att anpassa mejl och bilagor för just den mobil som de ska läsas i. Därför skalas till exempel bilder ner för att passa en mindre skärm. Ett mejl med en bifogad bild på 3 mb är mindre än 30 kb när den skickas till mobilen. Nerladdningen blir alltså hundra gånger snabbare och kostnaden en hundradel jämfört med vad det kostar att ladda ner den ursprungliga bilagan. Momail hanterar också på ett enkelt sätt flera e-postkonton i mobilen.

Tjänsten är redan igång för Tele2:s kunder i Lettland. – Tele2 letade efter en mobil e-posttjänst som ska vara enkel att använda och till en låg kostnad. Vi ville att våra kunder skulle kunna använda sina redan existerande mejlkonton fullt ut på mobilen, samtidigt skulle det vara mycket enkelt att komma igång. Valet av Momail är en bra affär för Tele2 Lettland och för våra kunder, säger Didzis Solims, ansvarig för produkter och tjänster på Tele2 Lettland.

Avtalet med Momail gör att Tele2:s kunder kan få sin e-post på marknadens bredaste urval av mobiler, i dag på fler än 1 500 olika modeller. – Avtalet med Tele2 är ytterligare ett bevis på att Momails e-postplattform är det bästa alternativet för smarta och kostnadseffektiva nya mobila tjänster, säger Roger Grönberg, vd på Momail.

Än så länge har Tele2 bara tjänsten i drift i Lettland.

•• När kommer de svenska Tele2-kunderna mejla med Momail?– Vi pratar med Tele2 i Sverige, men det finns inget avtal här, säger Lars Aase, marknadschef på Momail.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro