ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snabbmatsjätten backar: Stänger hundratals butiker

David Peterson · 26 Apr 2018
Uppdaterad 26 Apr 2018
Subway stänger hundratals butiker i USA.

Subway stänger hundratals butiker i USA. Foto: IBL


Snabbmatskedjan Subway har bestämt sig för att stänga ned omkring 500 butiker i USA. I stället är planen att expandera utomlands, rapporterar Bloomberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Förra året stängde Subway mer än 800 butiker i USA. I år planerar snabbmatskedjan att slå igen ytterligare omkring 500 butiker. I stället ska företaget satsa på att expandera ännu mer utomlands, bland annat i Storbritannien och Frankrike. Totalt ska mer än 1 000 nya Subways öppnas utanför USA i år, skriver Bloomberg.

De senaste åren har det blivit allt svårare för snabbmatskedjan, som är den tredje största i världen, att locka kunder med sina mackor. Den slocknande försäljningen beror bland annat på att bensinmackar och livsmedelsbutiker börjat sälja allt mer färdigpaketerad mat.

Nu ska Subway satsa på ett eget lojalitetsprogram, med billigare varor för återkommande kunder, och på att serva kunderna snabbare, enligt företagets vd Suzanne Greco.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro