ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snabbmatskedjan halverar chefernas löner – efter att kunder blivit sjuka

Alva Forsberg Fierro · 14 Mar 2016
Uppdaterad 14 Mar 2016
Kunder som ätit på restaurangkedjan har drabbats av matförgiftningar. ARKIVBILD.

Kunder som ätit på restaurangkedjan har drabbats av matförgiftningar. ARKIVBILD. Foto: Alarmy


Flera kunder har blivit magsjuka efter att ha ätit restaurangens mat – nu får cheferna betala dyrt.

klar

Artikellänk är kopierad

Förra året drabbades den amerikanska restaurangkedjan Chipotle av återkommande matförgiftningar bland kunderna, skriver Veckans Affärer. Totalt handlar det om mer än 50 personer i 14 delstater som blivit allvarligt sjuka efter att ha ätit på Chipotle.

Flera av de drabbade har insjuknat i vinterkräksjukan och smittats av E kolibakterier. Under de senaste dagarna har även flera anställda blivit sjuka på arbetsplatsen.

►LÄS MER: Här införs 18-årsgräns på McDonalds

Efter rapporteringarna kring sjukdomshistorierna har restaurangkedjans aktie fallit 25 procent under det senaste året.

Båda bolagets chefer, Monty Moran och Steve Ells, har efter skandalerna fått sina årslöner sänkta med mer än 50 procent till 13,3 miljoner respektive 13,6 miljoner dollar. Det framgår av inskickade dokument till den amerikanska finansinspektionen SEC, enligt VA. Cheferna har även avstått från sina bonusar.

Restaurangkedjan grundades 1993 och driver i dag mer än 2 000 restauranger i USA.

►LÄS MER: Taco-tillbehören en bluff – det här innehåller de egentligen

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro