ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snabbtest: Apple Earpods

Aron Andersson · 1 Okt 2012
Uppdaterad 10 Okt 2012
Tempest

Tempest


klar

Artikellänk är kopierad

Apple Earpods
Apple Earpods
Earpods
Earpods
Earpods
Earpods
Ipod-lurar
Ipod-lurar

I och med lanseringen av Iphone 5 passade även Apple på att uppdatera de klassiska, vita hörlurarna. De har hängt med sedan Ipodens begynnelse och genom ett antal lyckade reklamkampanjer har de numera blivit närmast ikoniska.

Eftersom själva musikspelaren oftast ligger nerbäddad i en byxficka eller handväska var det förr i tiden bara den vita sladden och hörsnäckorna som gav användaren en, för omvärlden, synlig status. Det var inte ovanligt att tidiga Ipod-ägare valde bort tekniskt överlägsna hörlurar av just den anledningen att ingen då skulle förstå att de faktiskt använde en Ipod.

I dag har dock de allra flesta lagt den här typen av ängsligt beteende bakom sig, inte minst för att det tidigt dök upp kopior som imiterade det vita utseendet.

Ett avgörande minus med Apples tidigare hörlurar var deras tendens att ramla ur öronen. Avsaknaden av puffskydd, som åtminstone ger någon form av friktion, gjorde att de ofta helt enkelt gled ur öronen.

Om detta problem är kopplat till Apples design eller mina vanskapta öron är fortfarande oklart. Men den goda nyheten är att Apple Earpods i stort sett löser problemet. Hur jag än skakar och vrider på huvudet sitter de nya lurarna kvar. Se själva:

Hemligheten är själva utseendet på öronsnäckan. Det är inte en fullständig in-ear-modell, men den letar sig ändå TILLRÄCKLIGT långt in i örat för att stanna där. Och för en gångs skull välkomnar jag att något kryper in i örat på mig, trots att det går emot alla mina principer.

Utöver denna ergonomiska förbättring ska ljudet ha förbättrats, bland annat genom fler öppningar i plasthöljet. Eftersom de tidigare lurarna alltid ramlade ur mina öron kan jag inte riktigt jämföra med dem. MEN, jämfört med andra hörlurar jag använt är ljudet absolut dugligt.

Det passar bra för såväl podcast-lyssning som samtal, men jag skulle rekommendera en mer gedigen hörlur för musik.

PS. Ett extra plus i IOS 6, som inte är knutet till hörlurarna, är den grafiska varningen för när volymen är för hög. DS.

Plus: Håller sig kvar i örat.

Minus: Låter bra, men inte fantastiskt.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro