ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snabbtest: Playstation 3 (super slim)

Aron Andersson · 8 Okt 2012
Uppdaterad 8 Okt 2012

klar

Artikellänk är kopierad

Playstation 3 har nu blivit ännu mindre och släppts i ny version lagom till julhandeln, som Prylbloggen berättat tidigare. Den bantade konsolen kommer både med vanlig hårddisk (500 eller 250 GB stor) och med flashminne (12 GB).

Är du intresserad av jättemycket lagringsutrymme så finns PS3 med hårddisk redan i butik, medan den på jakt efter flashminne får vänta lite till. Själv var jag mest intresserad av att ta reda på om den slimmade versionen låter mindre än mitt nuvarande monster. Så jag beställde en testversion till redaktionen.

Det första som slår mig när jag öppnar förpackningen är hur liten PS3 blivit, den tar verkligen ingen plats alls, och den väger ännu mindre. Nu hoppade jag över mellangenerationen PS3 Slim, så ni kan ju föreställa er vilken koloss till konsol som står hemma hos mig. Den låter dessutom som en mindre flygplats.

Även i det avseendet är nya PS3 en vinnare, den låter knappt alls. Det är när skivan snurrar som den surrar lite lätt, annars är det tyst. Ännu bättre hade det varit att eliminera skivan helt, både för ljudnivåns skull och för laddningstiderna.

Skivläsaren ligger också bakom största felet med superslimmade PS3an – nämligen den nya luckan. Sony har av någon anledning frångått det vinnande konceptet med en enkel springa för skivorna, nu öppnas i stället en lucka varje gång du trycker på eject. Den är alltså mekanisk och även om det är praktiskt att kunna avlägsna skivor även i nedsläckt läge så är det bestående intrycket av luckan billigt. Den känns plastig och som att den lätt kan gå sönder.

Det är ett tråkigt minus för en bra julklappskonsol som nu dessutom blivit hyfsat prisvärd. Ungefär 2 500 kronor kostar hårddiskversionen. Med flashminne ser den ut att bli ännu billigare, med en prislapp på under 2 000 kronor.

Plus: Låter nästan ingenting, och tar nästan ingen plats.

Minus: Ger ett plastigt och lite billigt intryck.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro