ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snackisarna, uppbrotten och dödsfallen – så minns vi nöjesåret 2017

Natalie Demirian · 29 Dec 2017
Uppdaterad 29 Dec 2017

2017 går mot sitt slut och det är dags att summera nöjesåret. Vi minns stjärnorna som lämnade oss, uppbrotten, de nya paren och självklart också årets största snackisar och skandaler.

klar

Artikellänk är kopierad

Stjärnorna som lämnade oss

Under 2017 förlorade vi många stjärnor. Här är 20 av dem.

19/1 Miguel Ferrer, 61, skådespelare.

Skådespelaren gick bort i cancer och var bland annat känd från ”NCIS: Los Angeles” och ”Twin Peaks”.

25/1 Mary Tyler Moore, 80, skådespelare.

Den amerikanska tv-ikonen vann bland annat sju Emmystatyetter under sin karriär.

1/2 Lars-Erik Berenett, 74, skådespelare.

Den svenske skådespelaren var bland annat känd från ”Hassel” och ”Skilda världar”.

5/2 Björn Granath, 70, skådespelare.

Dramatenskådespelaren gick bort efter en kort tids sjukdom.

7/2 Hans Rosling, 68, läkare och forskare.

Den världsberömde professorn i internationell hälsa vid Karolinska institutet gick bort i cancer.

Hans Rosling. Foto: TT
Hans Rosling. Foto: TTFoto: TT

25/2 Bill Paxton, 61, skådespelare.

Skådespelaren dog efter komplikationer vid en hjärtoperation. Han var bland annat känd från ”Alien” och ”Titanic”.

18/3 Chuck Berry, 90, artist.

Musiklegenden var en pionjär inom rock n’ roll-musiken.

22/3 Sven-Erik Magnusson, 74, artist.

Som frontfigur i dansbandet Sven-Ingvars var han en av Sveriges mest folkkära artister.

1/4 Gösta Ekman, 77, skådespelare.

En av Sveriges mest folkkära skådespelare som under sin långa karriär bland annat var känd som Sickan i Jönssonligan-filmerna och som karaktären Herr Gunnar Papphammar.

17/5 Chris Cornell, 52, sångare i Soundgarden och Audioslave.

Rockstjärnan tog sitt liv bara timmar efter en spelning.

27/6 Michael Nyqvist, 56, skådespelare.

Många blev chockade när beskedet kom om att en av Sveriges mest kända skådespelare, Michael Nyqvist, gått bort, bara 56 år gammal. Han gick bort efter att i ett år kämpat mot lugncancer – en sjukdom han höll hemlig från allmänheten. Michael Nyqvist var en av Dramatens mest betydelsefulla skådespelare och han gjorde stor succé i rollen som Mikael Blomqvist i ”Millennium”-trilogin. Han gjorde också roller i flera Hollywoodfilmer, bland andra ”Mission Impossible – Ghost Protocol”.

Frontmannen i rockbandet Linkin Park begick självmord och ska ha kämpat med både alkohol- och drogproblem under en period. Linkin Park har haft stora världshits som bland andra ”In the end”, ”Numb” och ”What I’ve done”.

21/7 John Heard, 71, skådespelare.

Skådespelaren var mest känd som pappan i ”Ensam hemma”-filmerna, men hade också roller i ett flertal andra filmer och tv-serier.

31/8 Janne ”Loffe” Carlsson, 80, skådespelare och musiker.

Den folkkäre ”Loffe” somnade in i sviterna av levercancer.

10/9 Hasse Alfredson, 86, underhållare.

Den folkkära författaren, regissören och underhållaren Hans ”Hasse” Alfredson var folkkär redan på 60-talet och hade ett nära samarbete med Tage Danielsson.

27/9 Hugh Hefner, 91, grundare av tidningen Playboy.

Han startade tidningen Playboy 1953.

29/9 Magdalena Ribbing, 77, journalist och expert på vett och etikett.

Ribbing avled på sjukhus efter en fallolycka när hon förberedde lunch för några vänner. Sedan 1970 fram till sin död jobbade hon på Dagens Nyheter och för den breda massan var hon mest känd som folkvettsexpert.

Magdalena Ribbing. Foto: TT
Magdalena Ribbing. Foto: TTFoto: TT

2/10 Tom Petty, 66, artist.

Artisten dog efter en hjärtattack och hade bara några dagar tidigare avslutat vad han kallade för sin sista turné. Totalt sålde han mer än 80 miljoner album.

17/11 Rikard Wolff, 59, skådespelare och artist.

Den folkkäre Rikard Wolff hade i flera år lidit av den ärftliga och kroniska lungsjukdomen lungemfysem. Han fick sitt stora genombrott i ”Änglagård” och blev känd både som skådespelare och artist.

18/11 Malcolm Young, 64, gitarrist i AC/DC.

Rocklegenden var med och grundade AC/DC tillsammans med sin yngre bror Agnus Young.

Årets största snackisar och händelser

Camilla Läckberg och Little Jinder i bråk om ”hora”

Det är inte lätt att sammanfatta det underhållande bråket med ett par meningar, men vi ger det ett försök; Little Jinder använde ordet hora i en podcast. Camilla Läckberg gillade det inte. Artisten och författaren hamnar i storbråk över det hela på Instagram där bland andra Rebecca och Fiona och Anna Book lägger sig i.

Anna Books makeover

Anna Book vann ”Biggest loser VIP” och tappade 22,7 kilo i programmet. Hon förändrade också sitt utseende genom att fixa nya tänder och ögonbryn – något hon har berättat om i diverse intervjuer och sociala medier-inlägg ett flertal gånger under året.

Kändisbråket om pedofilmisstänkte tränaren

Alex Schulman och Patrik Sjöberg hamnade i ett minst sagt offentligt bråk. Det hela grundade sig i att en pedofilmisstänkt tränare inte dök upp i rättegången och fallet var på väg att preskriberas.

Patrik Sjöberg pekade gång på gång ut den misstänkte mannen genom att lägga ut bilder och namn på honom i sina sociala medier.

Alex Schulman rasade mot det i en krönika i Expressen med rubriken ”Patrik Sjöberg borde straffas”. Det ledde i sin tur lett till ytterligare inlägg från Sjöberg som försvarade sig mot Schulmans text.

”Let´s dance” stoppar Flinck

Thorsten Flinck skulle ha varit med i ”Let’s dance” i TV4. Men innan tävlingen ens börjat stoppades han av läkare och tvingades hoppa av på grund av hälsoskäl.

Kaoset på Oscarsgalan

Minns ni den totala förvirringen på Oscarsscenen när galans tyngsta kategori, bästa film, först gick till ”La la land” innan det visade sig att fel film lästs upp och vinnaren i stället var ”Moonlight”? K-A-O-S.

Total förvirring på Oscarsgalan. Foto: TT
Total förvirring på Oscarsgalan. Foto: TT

Terrordåd på konserter

Två av alla fruktansvärda terrordåd i år skedde under konserter. Den ena i maj precis efter en Ariana Grande-konsert i Manchester där en självmordsbombare dödade minst 22 personer och skadade över 60 personer. Ariana Grande höll i juni en stor välgörenhetskonsert för att hylla offren.

Det andra terrordådet skedde på en musikfestival under Jason Aldeens konsert i Las Vegas, där en man öppnade eld från ett hotellfönster och dödade 59 personer. Över 500 personer skadades.

#Metoo

Något som många kommer att minnas mest från 2017 år #metoo.

Det hela började med att Hollywoodproducenten Harvey Weinstein anklagades av flera olika kvinnor för sexuella övergrepp.

Hashtaggen metoo användes då av kvinnor världen över som talade ut om sexövergrepp och trakasserier. Flera kända män blev anklagade för att ha begått övergrepp. I Sverige fick bland annat TV4:s Martin Timell sparken. I USA fick bland annat hyllade skådespelaren Kevin Spacey sparken från flera uppdrag, bland annat från Netflix-serien ”House of cards”.

Uppropen strömmande in från flera branscher i Sverige med tunga namn där det vittnades om sexuella trakasserier och övergrepp – bland annat #tystnadtagning (kvinnliga skådespelare) och #närmusikentystnar (kvinnor i musikbranschen).

Alexander Bard och #metoo

Alexander Bard, tidigare jurymedlem i ”Idol” i TV4 och nu i ”Talang”, har twittrat minst sagt mycket kritik mot #metoo. Något som har lett till en kritikstorm mot honom i sociala medier. TV4 tog avstånd från Bards uttalanden, men väljer att behålla honom i ”Talang” på grund av ”yttrandefrihet”, något Metro skrev om i oktober.

Festivalövergrepp och mansfri festival

Sommarens musikfestivaler kantades av anmälningar om sexuella trakasserier och våldtäkter. Bråvalla-arrangörerna sa att de ställer in nästa års festival på grund av alla anmälningar. Samtidigt gick komikern och radioprofilen Emma Knyckare ut med att hon vill dra igång en mansfri festival. Festivalen kommer att äga rum i augusti nästa år och heter Statement Festival.

Joakim och Jonna Lundells relationscirkus

Sveriges mesta Youtube-par Joakim och Jonna Lundell, som gifte sig 2016, gick i augusti ut med att de gjort slut. Men inte att de ska skilja sig. Och de fortsatte att bo ihop, göra videor och i november köpte de en lyxvilla ihop. Om de fortfarande är ett par eller inte? Högst oklart, och en fråga fansen ställer dem varje dag.

Weise rasar mot julvärdarna

Erik Haag och Lotta Lundgren blev årets julvärdar. Det var första gången två personer blev julvärdar och det var första gången det inte direktsändes. Något som fick Arne Weise att rasa. ”Det är åt helvete”, sa han. Samtidigt valde Arne Weise att i stället tända ljuset i TV3 (inte direktsänt).

Erik Haag och Lotta Lundgren. Foto: TT
Erik Haag och Lotta Lundgren. Foto: TT

Despacito-feber

Luis Fonsi featuring Daddy Yankees monsterhit ”Despacito” släpptes i början på året och nådde enorma framgångar världen över. I skrivande har musikvideon över 4,5 miljarder (!!!) visningar på Youtube, den mest sedda musikvideon någonsin. Låten fick dessutom nytt liv när en ny version släpptes med ingen mindre än Justin Bieber. ”Despacito”-febern höll i sig i stort sett hela 2017.

Skam-feber

”Skam” var serien på allas läppar och den sista säsongen sändes under 2017. Den oerhört populära serien blev framgångsrik långt bortom Norges gränser och i Sverige krossade ”Skam” alla rekord på SVT Play. Nu står det klart att sex länder ska göra egna versioner av serien på sitt eget språk.

Chris Kläfford vinner ”Idol”

Fjärde gången gillt för Chris Kläfford som, efter att ha medverkat i ”Idol” tre gånger tidigare, tog hem segern 2017 när han vann över Hanna Ferm i finalen.

Alicia Vikander gifter sig

Den svenska Oscarsvinnaren Alicia Vikander gifte sig med kärleken, skådespelaren Michael Fassbender, under stort säkerhetspådrag på Ibiza.

Massa Kardashian-bebisar

Kardashian-familjen utökar klanen! Kim Kardashian och Kanye West ska få sitt tredje barn, den här gången via surrogat, i början på nästa år. Samtidigt väntar Khloé Kardashian sitt första barn och den yngsta systern i klanen, Kylie Jenner, är enligt insatta källor också gravid, men det har inte officiellt bekräftats i skrivande stund.

Årets genombrott

Innan 2017 visste vi knappt vilka de var. Under året blev de ett namn på allas läppar.

Kaliffa

”Helt seriöst. Vad gör du med din göt?”. Det var svårt att inte få hitlåten ”Helt seriöst” på hjärnan sommaren 2017. Låten har spelats nästan 25 miljoner gånger på Spotify.

”Jag kände att det var en skön låt men jag hade ingen aning om att det skulle bli så här. Äldre gillar den och yngre också, barn som gamla, det är helt sjukt”, sa Kaliffa Karlsson själv till TT.

Rhys

Det har gått fort för 20-åriga Rhys Clarstedt Frank. Hon gick från att vara påtänkt demosångerska till att släppa två superhits, “Swallow your pride” och ”Last Dance” och hon spelade på Way out west i somras.

”Det är hur roligt som helst, det är svårt att greppa”, sa hon till Metro i somras.

Rhys. Foto: TT
Rhys. Foto: TT

Jireel

17-årige Jireel  Lavia Pereira debuterade hösten 2015 med låten ”Här & Nu” och har sedan dess släppt flera hyllade låtar, bland annat “Cataleya” 2016. “Snap” heter låten som släpptes i början på 2017 och han blev i år nominerad i kategorin Årets hiphop/soul på P3 Guld.

Årets par

Det har inte bara varit en massa uppbrott i kändisvärlden under året. Här är några av paren som hittade kärleken.

Justin Bieber och Selena Gomez

De var superparet som alla kids såg upp till innan de gjorde slut. Men nu är artisterna återförenade igen och har figurerat på en hel del pussbilder efter Selena Gomez uppbrott från The Weeknd.

Carina Berg och Erik Johansson

Efter skilsmässan från Kristian Luuk har Carina Berg hittat kärleken i fotbollsproffset Erik Johansson.

Sam Smith och Brandon Flynn

Artisten och ”13 reasons why”-skådespelaren sågs kyssas på stan och romansryktena florerade. Nyligen la de upp en bild på Instagram ihop, vilket ju kan ses som att förhållandet är officiellt?!

Lady Gaga och Christian Carino

Ett år efter att Lady Gaga och skådespelaren Taylor Kinney avbröt sin förlovning stod det klart att Gaga förlovat sig med Hollywoodagenten Christian Carino.

Ben Affleck och Lindsay Shookus

Ben Affleck var gift med Jennifer Garner i elva år. Under 2017 hittade han kärleken på nytt i stjärnproducenten Lindsay Shookus.

Jennifer Lopez och Alex Rodriguez

Jennifer Lopez och förre baseballproffset Alex ”A-Rod” Rodriquez är utan tvekan ett av 2017:s hetaste nya par!

Jennifer Lopez och ”A-Rod”. Foto: TT
Jennifer Lopez och ”A-Rod”. Foto: TT

Natalia Dyer och Charlie Heaton

I början på oktober fångades ”Stranger things”-stjärnorna Natalia Dyer och Charlie Heaton på bild hand i hand efter flera månader av obekräftade romansrykten.

Rooney Mara och Joaquin Phoenix

Rooney Maraoch Joaquin Phoenixvisade upp sin kärlek för första gången på filmfestivalen i Cannes i år.

Samir Badran och Sigrid Bernson

Samir Badran fick Sigrid Bernson som sin danslärare i ”Let’s dance”. Att kärlek kan uppstå i programmet mellan de medverkande är inget nytt fenomen och det var precis det som hände Samir och Sigrid.

Årets uppbrott

Här är några av alla kända par som beslutade sig för att gå isär under året.

Ulf Lundell och Sofia Lundell

Paret gifte sig 2014 och lämnade in sin skilsmässoansökan i somras.

Isabella Löwengrip och Odd Spångberg

Det var i maj som entreprenören Isabella ”Blondinbella” Löwengrip meddelande att hon skulle skilja sig.

Selena Gomez och The Weeknd

Världsstjärnorna hann inte vara tillsammans länge innan de bröt upp i oktober.

Fergie och Josh Duhamel

Fansen blev minst sagt chockade när artisten Fergie och skådespelaren Josh Duhamel berättade att de skulle skilja sig efter åtta år som gifta.

Rachel Bilson och Hayden Christensen

Efter att i tio år ha varit på och av gjorde skådespelarparet slut i september.

Anna Faris och Chris Pratt

”Kärleken är död”. Så skrev folk i diverse kommentarsfält och tweets efter att det i många ögons ”perfekta paret” berättade i augusti att de ska separera.

Anna Faris och Chris Pratt. Foto: AP/TT
Anna Faris och Chris Pratt. Foto: AP/TT

Ben Stiller och Christine Taylor

De var tillsammans i hela 17 år och har gjort flera filmer ihop. I maj berättade skådisarna att de ska separera.

Nicki Minaj och Meek Mill

De var tillsammans i två år innan Nicki Minaj bekräftade på Twitter att de gjort slut.

Laurence Fishburne och Gina Torres

De var gifta i 15 år innan de bekräftade sin ”vänskapliga” separation i september.

Robert Pattinson och FKA Twigs.

Skådespelaren och artisten separerade i oktober.

Lea DeLaria och Chelsea Fairless

Bara dagar innan deras bröllop berättade ”Orange is the new black”-stjärnan på Instagram att hon och flickvännen gjort slut.

Ewan McGregor och Eve Mavrakis

Efter 22 år som gifta gjorde paret slut i oktober efter otrohetsdrama.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro