ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart är kondomen på sprayburk här

Alva Forsberg Fierro · 29 Jul 2015
Uppdaterad 29 Jul 2015
Designstudenten Michele Chu utvecklar en kondom som går att spraya på.

Designstudenten Michele Chu utvecklar en kondom som går att spraya på. Foto: Girlplay


Michel Chu gillar säkert sex. Därför vill hon skapa en kondom som både ger njutning och skydd på samma gång. – Kondommarknaden behöver något uppfriskande, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Den amerikanska design-studenten Michel Chu vill revolutionera kondom-marknaden genom att tillverka kondomer – för både kvinnor och män – som går att spraya på, skriver Psfk.

Det var under en kurs i visuell kommunikation på Pratt College of Art and Design som hon kom på idén.

– Jag tyckte att kondom-marknaden behövde något uppfriskande, säger Michel Chu.

LÄS MER: Kondomens färg avslöjar vilken könssjukdom du har

Redan 2008 började den tyska vetenskapsmannen Vinzenz Krause testa en prototyp för kondom på sprayburk. Han designande ett metallrör med ett munstycke som sprayats med flytande latex. Men på grund av de tekniska svårigheterna lanserades aldrig kondomen på marknaden.

Men nu kan idén komma att göra en comeback. Michel Chu vill utöver att utveckla en spray-kondom, även göra det möjligt att ändra smak på kondomen genom en fjärrkontroll. I hennes ”Lovers kit” ska det även ingå en bh som även den går att knäppa upp med en fjärrkontroll. 

LÄS MER: Här är kondomen som ska ge alla kvinnor orgasm​

Spray-kondomen befinner sig ännu bara i idéstadiet men hon hoppas kunna samarbeta med forskare i framtiden och starta eget när hon tar examen.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro