ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart bor var fjärde svensk i Stockholm

Josefin Svenberg · 10 Nov 2011
Uppdaterad 10 Nov 2011
Christoffer Jonsson lämnade Katrineholm för två år sedan för att bosätta sig i Stockholm och satsa på karriären inom sälj. – Jag ville prova mina vingar och trivs otroligt bra, säger han.

Christoffer Jonsson lämnade Katrineholm för två år sedan för att bosätta sig i Stockholm och satsa på karriären inom sälj. – Jag ville prova mina vingar och trivs otroligt bra, säger han. Foto: Pär Hugosson


Växer mer än dubbelt så fort som London. Snart är var fjärde svensk stockholmare. Stockholm drar till sig högutbildade”.

klar

Artikellänk är kopierad

Om nio år är drygt var fjärde svensk bosatt i Stockholms län. Det visar en ny prognos från Stockholms handelskammare, som beräknar att den svenska huvudstadens befolkning kommer att öka mer än dubbelt så fort som till exempel Londons. – När befolkningen förväntas växa med två SL-bussar varje dag fram till 2020 ökar behoven av nya investeringar i huvudstadsregionen, säger Maria Rankka, vd för Stockholms handelskammare. Om vi ska klara av den här extrema utvecklingen krävs stora satsningar på till exempel bostäder, kollektivtrafik, utbildning och service. I fjol bodde strax över två miljoner människor i Stockholms län. Enligt den nya prognosen kommer den siffran att ha ökat med nära 400 000 till år 2020. Men demografikonsulten Åke Nilsson höjer ett varningens finger: – Det kan till och med bli ännu fler invånare i Stockholm om tio år. Det är ett enormt tryck och det gäller att man kan möta det. Infrastrukturen fungerar ju inte och fler bostäder än planerat måste byggas, säger Åke Nilsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro