ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart gör du dina egna program till mobilen

Ola Jacobsen · 20 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Nu ska det bli lättare att själv fylla sin mobil med vad man vill. Henrik von Schoultz jobbar på företaget Mobile sorcery som nu släpper en revolutionerande utvecklarplattform.

Nu ska det bli lättare att själv fylla sin mobil med vad man vill. Henrik von Schoultz jobbar på företaget Mobile sorcery som nu släpper en revolutionerande utvecklarplattform.


Om några år kommer din mobil att vara fullsmockad av grejer”

klar

Artikellänk är kopierad

NY PLATTFORM. Under de senaste åren har andelen användarskapat material på internet ökat explosionsartat. Tekniktröskeln för att skapa för webben är nu så låg att alla kan göra det. Men för att skapa program och spel för mobiltelefoner måste man fortfarande vara en ganska avancerad programmerare. Fram tills snart. På måndag släpper nämligen företaget Mobile sorcery en betaversion av sin utvecklarplattform Mobile author för mobiltelefoner. – Med hjälp av plattformen kan vanliga användare skapa applikationer och innehåll till mobiltelefoner lika enkelt som för webben, säger Henrik von Schoultz, affärsutvecklare på Mobile sorcery. Det som gör det svårt i dag med att skapa applikationer till mobiltelefoner är dels mångfalden av operativsystem, dels att det saknats enkla dra-och-släpp-program att skapa i. Dagens system, där nästan alla mobiltelefontillverkare använder sitt eget operativsystem, innebär att utvecklare av spel och program måste porta, eller översätta, sitt program manuellt till alla operativsystem som man vill kunna använda det på. Det görs i så kallade portinghouses i låglöneländer som Polen, Kina och Indien, men är trots det en tidskrävande och kostsam process. – Kostnaderna avskräcker mindre företag från att utveckla spel och program för mobilmarknaden i dag. Vår plattform kommer att revolutionera mobilbranschen, om några år kommer din mobil att  vara fullsmockad av grejer, säger Henrik von Schoultz.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro