ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart har polisen krossat maffian

Clarence Frenker · 30 Sep 2011
Uppdaterad 30 Sep 2011

Mord, utpressningar, våld och vittnen som skräms till tystnad. Nu är polisen nära att krossa maffian i Södertälje. Snart väcks åtal i den största enskilda svenska gänghärvan.

klar

Artikellänk är kopierad

Dubbelmordet på bröderna Moussa på spelklubben Oasen i Södertälje förra året blev startskottet för den största polisiära gänginsatsen någonsin i Sverige. Nu tror polisen att man är nära att krossa de ­maffia­strukturer som i åratal hållit sitt grepp runt staden. – Vi har nått mycket goda resultat. Många är häktade och flera stora ärenden är i gång, säger spaningschef Anders Göranzon. I början på november ska ett första historiskt åtal väckas mot ett 20-tal medlemmar ur Södertäljenätverket, det gäng som fram till nu uppges kontrollera de flesta brottsliga verksamheter i Södertälje. Rättegången planeras därefter att pågå fram till april. Förundersökningen, som ständigt växer, väntas omfatta närmare 10 000 sidor och för närvarande sitter 17 personer häktade. Elva av dem misstänks för inblandning i dubbelmordet på Oasen, där de yngsta bara är 17 år. Situationen beskrivs som unik i Sverige och jämförs med den i södra Italien. – Tystnaden har varit det största problemet. Folk är rädda för sitt liv, sin hälsa och sina anhöriga. I stort sett har ingen vågat säga någonting, säger åklagare Björn Fritiof.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro