ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart införs skärmförbud på badet

Evelina Pålsson · 4 Jan 2016
Uppdaterad 4 Jan 2016
Mobiltelfoner, datorer och surfplattor förbjuds på äventyrsbadet i Lund.

Mobiltelfoner, datorer och surfplattor förbjuds på äventyrsbadet i Lund. Foto: Alamy


Från och med februari blir det skärmförbud på Högevallsbadet i Lund. "Föräldrar ska hålla uppsikt över barnen i stället för att titta på sina skärmar", säger badhuschefen Thomas Lindhard till Sydsvenskan.

klar

Artikellänk är kopierad

Redan i november berättade Metro om att ett badhus i Umeå infört skärmförbud och nu gör Högevallsbadet i Lund detsamma.

Av säkerhetsskäl får badgäster från och med februari inte ta med sig datorer, mobiltelefoner eller surfplattor till badet skriver Sydsvenskan.

– Skärmar distraherar och ska därför lämnas hemma. Vi är måna om säkerheten, ingenting får hända. Föräldrar har ansvar för barn upp till tolv år enligt föräldrabalken. Det är viktigt att folk förstår detta, säger Thomas Lindhard till Sydsvenskan.

► LÄS MER: Två av tio väljer telefonen framför sex

Personalen på Högevallsbadet har under hösten lagt märkte till föräldrar som sitter påklädda i caféet och surfar eller arbetar i stället för att hålla reda på sina barn som badar i bassängerna. För Sydsvenskan berättar badhuschefen att många föräldrar blir upprörda och argumenterar emot när badhuspersonalen påpekar att det är föräldrarnas skyldighet att hålla reda på sina barn.

– De menar att det är badvakternas ansvar att hålla reda på barnen. De säger att vi inte är serviceminden, säger han till tidningen.

Oavsett simkunnighet är det enligt Thomas Lindhard alltid föräldrarna som har ansvar för barnen.

► LÄS MER: Skolbarn mer aktiva efter mobilförbud

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro