ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart invigs nya Plikta

Edvin Gepertz Christina Blom · 29 Sep 2011
Uppdaterad 29 Sep 2011
– Det är lite tråkigt att det är stängt och jag längtar tills det öppnar, säger Solevi Rytterstig, 6. På bilden finns även mamma Maria Ahlström, 33 år och Miranda Johansson, 5 månader.

– Det är lite tråkigt att det är stängt och jag längtar tills det öppnar, säger Solevi Rytterstig, 6. På bilden finns även mamma Maria Ahlström, 33 år och Miranda Johansson, 5 månader. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Efter ett halvårs renoveringsarbete är det nu mindre än en månad kvar till invigningen av nya Plikta. 22 oktober är det fritt fram för alla göteborgare att besöka den nygamla lekplatsen. En 15 meter lång val, studsmattor och nya klätterställningar är några av nyheterna som leksugna barn kan se fram emot att få testa när Plikta nyöppnar. Solevi Rytterstig, 6, är en av dem som längtar. – Det är bra att det öppnar igen, för den där valen som kommer ser så rolig ut att klättra på, säger hon. Med pingisbord, utegym och grillplatser kommer den nya lekplatsen inte bara rikta sig mot barn. Tanken är att fler åldersgrupper ska bli lockade till parken. Utöver att kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén inviger parken är programmet för invigningsdagen inte klart ännu. – Men det blir ju någon form av evenemang där under några timmar, säger Jakob Andreasson, verksamhetschef för park- och naturförvaltningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz Christina Blom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro