ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart kan besöken i Sverige bli tätare

Ola Gustavsson · 6 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Snart ska hon klä i kritstrecksrandigt och bli affärskvinna – och mamma, hoppas hon. Annika Sörenstam har bara några få månader kvar av sin magnifika golfkarriär. I veckan är det sista chansen att se vår största golfstjärna tävlingsspela på hemmaplan. Hon är själv värdinna för Scandinavian TPC, som i år spelas på Frös­åkers golfklubb utanför Västerås.

Är det ett nytt blodigt allvar världens genom tiderna bästa golfkvinna snart landar i?– Det är målet. Jag vill bli framgångsrik som affärskvinna och ser fram emot att få vårda mitt varumärke. Det kommer att bli både lärorikt och tufft, men jag gillar alla svåra beslut som ska tas i ett företag.

Vad ska du satsa mest av allt på?– Mycket handlar om mitt klädmärke. Det går bra i dag. Golfbaneprojekt är en annan sak och min foundation eftersom välgörenhet är viktigt för mig.

Kan du må dåligt av att din golfkarriär snart är slut?– Det känns lite tråkigt. Men beslutet är fattat och jag har ändå länge känt att jag inte kunnat hålla på så länge till med de krav jag har på mig.

Hade du slutat tidigare om inte skadan drabbat dig förra säsongen?– Den kan mycket väl ha förlängt min karriär. Men jag bestämde mig snabbt för att inte sluta skadad. Det skulle vara på mina villkor och jag ville bevisa att jag kunde nå toppen igen – och det har jag ju lyckats med.

Har det varit lika stort att komma tillbaka som att vinna en major?–  Ja, jag tycker det. Det går på sätt och vis att jämföra med en stor titel. Det har varit en stor grej för mig att komma tillbaka.

Och nu ska du ge dig på affärer. Har du varit rädd för tomrummet som uppstår för så många?– Nej, inte direkt rädd. Men det är klart att det känns lättare att sluta om du har något som väntar. Inte lika vemodigt och mindre av funderingar. Det är klart att jag haft som målsättning att ha klart med något den dag jag slutar.

Tänk om du blir mamma också. Då lär livet bli minst lika hektiskt som pensionär ...– Jag vill bilda familj. Det har spelat in och påverkat det beslut som jag har tagit. Barn finns i högsta grad i mina framtidsplaner, även om man aldrig vet hur lång tid det tar. Det är något jag ser fram emot.

Din egen utveckling då. I början av karriären var intervjuer en mardröm – i dag sitter du med självklarhet i fåtöljen hos David Letterman.– Det är klart att det har hänt mycket. Jag var livrädd i början. Som när jag vann US Open och bara svarade ja eller nej på varenda fråga. Men efter tusentals intervjuer har jag lärt mig.

Hur är det med sådana hjärnspöken i dag? – Man kan nog säga att jag nästan tvingar mig själv till vissa saker för att inte behöva känna rädsla. Det är därför jag inte är rädd längre och har blivit den jag är i dag.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Gustavsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro