ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart kan den vara här: Facebook-appen som raderar dina meddelanden

Julia Kimell · 13 Nov 2015
Uppdaterad 13 Nov 2015
Mark Zuckerberg, en av Facebook-grundarna, får snart bevittna Facebook messenger-tillvalet som konkurrerar med Snapchat.

Mark Zuckerberg, en av Facebook-grundarna, får snart bevittna Facebook messenger-tillvalet som konkurrerar med Snapchat. Foto: Eric Risberg/TT


Allt här i världen är förgängligt. Snart även Facebook messenger, som i en ny variant kan göra sin tillvaro i det digitala flödet extra kortvarig. Nu experimenterar fransmännen med en Snapchat-liknande messenger-inställning där du med ett knapptryck kan välja om konversationen ska sparas – eller upplösas.

klar

Artikellänk är kopierad

I den populära appen Snapchat – en av Facebook messengers huvudkonkurrenter – kan användarna skicka text och bild med en tidsinställning som anger hur länge mottagaren kan se innehållet. Efter 1-10 sekunder försvinner det.

►LÄS MER: Därför behöver du inte oroa dig för att Snapchat ska sprida dina bilder

I Frankrike görs nu ett test där Facebook-meddelandet försvinner. Men du kan vara lugn. Det är upp till dig som användare att välja om meddelandena ska få självförstöras efter en timme – eller inte.

Så här skriver en talesperson från Facebook, enligt Buzzfeed.com: ”Vi känner oss upprymda över att kunna tillkännage det senaste i raden av intressanta produkttillval som gör Messenger till det bästa redskapet för kommunikation med de människor som betyder mest. Försvinnande meddelanden är en rolig variant och vi ser fram emot att höra folks reaktioner på den”.

För att slå på appens tidsfunktion, fick Messenger-användarna i Frankrike klicka i en timglas-ikon. Med ett till tryck stängs funktionen av. Enligt Facebook kan nu funktionen lanseras inom kort – även utanför Frankrike.

►LÄS MER: Zuckerberg sänker sin lön

klar

Artikellänk är kopierad

Julia Kimell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro