ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart kan du betala med mobiltelefonen

Catrine Odell · 27 Jan 2011
Uppdaterad 11 Feb 2011
Snart kan kontokorten vara historia. Mobiltelefonen kan bli ditt nya betalningsmedel.

Snart kan kontokorten vara historia. Mobiltelefonen kan bli ditt nya betalningsmedel. Foto: Hasse Holmberg / Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Kontokortens tid är snart förbi. Snart kan du betala med ett knapptryck på mobilen.

Vi är på väg mot det kontokortslösa samhället. I framtiden handlar du med din mobil oavsett om du går på restaurang eller handlar på Ica. Fast vi är inte riktigt där än. – Plastkortens tid kanske är förbi men betalning via kortsystemet är inte förbi, menar Edvin Nygaard på Swedbank Finans.

– Detta är så komplicerade och dyra system. Det gäller att komma på ett enhetligt system som är enkelt och användbart för både kunder och handlare.

Bengt Nilervall på Svensk Handel ser positivt på utvecklingen och ser mobilen som självklar.– Den har man alltid med sig och det är smidigt.

Han menar att vi definitivt är på väg till ett nytt betalsystem men att säljarna inte är intresserade av köpa ett dyrare system. – Jag tror att kreditkorten kommer att flyttas in i mobilen som en applikation, en mobilplånbok där vi kan välja hur vi vill betala, säger han.– För att digitala betalningar ska fungera krävs en oerhörd stark driftsäkerhet.

– Tänk vilken förlust för dig som konsument om batteriet tar slut eller det inte finns täckning där du är.

klar

Artikellänk är kopierad

Catrine Odell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro