ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Snart kan du bli nästa stora talang i Fnatics akademilag

Erik Glanell · 9 Okt 2017
Uppdaterad 9 Okt 2017
Gamerz har redan haft en nordisk version. Nu väntar en Europeisk och där står ännu mer på spel.

Gamerz har redan haft en nordisk version. Nu väntar en Europeisk och där står ännu mer på spel. Foto: Simon Krona


Den stora esportorganisationen Fnatic sluter ett samarbete med Gamerz inför seriens kommande europeiska version.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigare i våras sändes första säsongen av Gamerz. I första säsongen fick nordens största Counter strike-talanger chansen att nå sina drömmar och landa proffskontrakt under ett halvårs tid. När formatet i början av nästa år tar steget ut i Europa är det med en twist som nog kan få många fler att ta steget.

Företaget bakom idén, Gamingzone Entertainment, har slutit ett samarbete med organisationen Fnatic. Tillsammans ska de scouta de mest lovande Counter strike-spelarna i världsdelen. Det spelare som till slut står som vinnare i Gamerz kommer därefter att ha chansen att ta plats som Fnatics akademilag.

Anmälan till den Europeiska versionen har varit uppe sedan i början på sommaren och redan den 1 juli, när Metro skrev om satsningen, hade intresset visat sig vara stort.

– Vi har redan fler ansökningar än vad vi hade totalt förra säsongen. De strömmar in från hela världen. Men framförallt från Europa, sade producenten Robert Jönsson då.

I samma intervju uppgav Jönsson att formatet med morgonprogram, sändningar nästan dygnet runt och livematcher troligtvis inte riktigt kommer att se likadant ut i den kommande säsongen. Däremot ska konceptet med ett spelarhus där de tävlande bor tillsammans att vara kvar.

Alla som vill kan skicka in en anmälan till tävlingen på Gamerz hemsida.

LÄS MER
Jesper "JW" Wecksell om brorsans succé i Gamerz
klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro