ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart kan du bränna extrakilon – med en injektion

Jenny Sköld · 8 Okt 2012
Uppdaterad 8 Okt 2012
Snart kan du bränna extrakilon – med en injektion

Snart kan du bränna extrakilon – med en injektion


En ämne som "bränner upp" fettceller på specifika kroppsdelar kan bli verklighet i framtiden.

klar

Artikellänk är kopierad

Dras du med en dubbelhaka som vägrar ge med sig, trots ihärdigt bantande. Eller är det svårt att bli av med det där särskilt hälsofarliga extrakilona runt buken?

Nu har forskarna tagit fram en metod som punktmarkerar fettceller på delar av kroppen som upplevs som särskilt besvärliga, som kan beskrivas som ett slags omvänd botox. Genom att spruta in ett uppvärmande vätska som finns naturligt hos djur och bebisar, får man cellerna i den specifika kroppsdelen att använda extrakalorier för att producera kroppsvärme i stället för att bilda fett. 

Ämnet är i första hand utvecklat för medicinska ingrepp.

– Vårt mål var att komma åt det skadliga, inre fett som ökar risker för Typ 2-diabetes och hjärt- och kärlproblem, säger Ouliana Ziouzenkova, vid universitetet i Ohio, som lett studien enligt tidningen the Telegraph. 

Nu krävs fler studier för att helt utesluta att medlet är skadligt för människor. Men forskarna ser på längre sikt att medlet även kan användas inom skönhetsindustrin.

– Om du vill få bort lite fett under ditt ansikte, som en dubbelhaka, eller på armar eller ben, kan man komma åt detta med en enkel injektion, säger Ouliana Ziouzenkova.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro