ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart kan du känna dig som en jedi

· 6 Jan 2016
Uppdaterad 6 Jan 2016
Snart slipper du styra din rullande droid med din smartphone. Nästa steg är handrörelser, precis som om du vore Luke Skywalker eller jedimästaren Yoda.

Snart slipper du styra din rullande droid med din smartphone. Nästa steg är handrörelser, precis som om du vore Luke Skywalker eller jedimästaren Yoda. Foto: Lucasfilm ltd/AP/TT/MONTAGE


Den rullande “Star wars-roboten BB-8 har nästan gjort ett större intryck på sociala medier än själva rymdsagan den kommer från. Och snart kan du styra den som om du vore en riktig jedi.

klar

Artikellänk är kopierad

I efterdyningarna av ”Star wars: The force awakens” så har den lilla rullande robotleksaken BB-8 gjort ett stort intryck på fansen och på techmässan CES i Las Vegas visas just nu något som kan få alla jediaspiranter att känna sig som självaste Yoda.

LÄS MER: ”Star wars” knep miljardrekord

Droiden BB-8 styrs vanligtvis genom en app i din smartphone. Nu har tillverkaren Sphero vidareutvecklat roboten så att den kan styras via en klocka på handleden – det gör att det ser ut som att du kontrollerar roboten med tanke-”kraft”.

Underhållningssajten Gizmodo har fått testa tekniken och de visar hur robotens styrsystem kontrolleras med handrörelser.

LÄS MER: Lucas kritiserar nya ”Star wars”

Den nya versionen av BB-8 planeras att släppas senare under 2016.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro