ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart kan du skicka pengar via Snapchat – frågan är om du törs?

Aron Andersson · 18 Nov 2014
Uppdaterad 18 Nov 2014

Foto: Snapchat


klar

Artikellänk är kopierad

Det är inte bara meddelanden som försvinner på Snapchat. Nu kan du även bli av med pengar – genom att skicka till vännerna.

Skriv in en summa och klicka ”send”. Så enkelt ska det vara att skicka pengar till sina vänner med nya funktionen Snapcash. Den är ett samarbete mellan Snapchat och betaltjänstföretaget Square. 

Till en början kommer Snapcash bara att fungera i USA och för användare som är över 18 år. Tjänsten är kopplad till användarens betalkort och det är Square som hanterar själva betalningen.

Snapchat har annars blivit populärt för att det går att skicka meddelanden och bilder som försvinner efter att mottagaren tittat på dem.

Förra månaden läckte över 100 000 bilder från Snapchat-användare. Det var inte då Snapchat själva som hackades utan en tredje part som tagit fram en tjänst kopplad till Snapchat. Samtidigt tror analytiker att företagets största utmaning för att lyckas med Snapcash är att återfå kundernas förtroende.

►LÄS MER: ”Intima” bilder på Snapchat hackade

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro