ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart kan du ta kontroll över en annan människa från din dator

Aron Andersson · 28 Nov 2014
Uppdaterad 28 Nov 2014

Foto: Omnipresenz


klar

Artikellänk är kopierad

Din avatar får en hjälm med kamera på huvudet och ett par hörlurar för att interagera med dig.
Din avatar får en hjälm med kamera på huvudet och ett par hörlurar för att interagera med dig.Foto: Omnipresenz

Har du svårt att få ordning på ditt liv? Nu kan du ta kontroll över någon annans i stället. Ett nytt ”spel” låter dig styra en person på andra sidan jorden.

Syftet med Omnipresenz är att låta dig utforska världen genom en annan persons ögon. Personen utrustas med kamera på huvudet och blir spelarens avatar i den riktiga världen.

”Det är som ett dataspel, fast på riktigt”, beskrivs projektet på sajten Indiegogo där det spanska teamet bakom idén nu samlar in pengar.

Den som styr en avatar har hela tiden direktkontakt med denne och kan se och höra vad som händer direkt på sin dator. Det är också upp till spelaren att bestämma vad avataren ska göra, så länge det är lagligt.

I en särskild meny, ”Nice actions panel”, går det att föreslå handlingar som kostar pengar. Men dessa måste först finansieras, vilket görs genom crowdfunding från den publik som följer spelet. Om de tycker förslaget är bra nog kan de alltså bidra med pengar för att se avataren genomföra det.

De spanska innovatörerna bakom spelet ser inte själva styrandet av en annan människa som huvudsyftet. I stället handlar det om att kunna uppleva andra länder och kulturer utan att fysiskt resa dit.

– Vi ville utvidga möjligheterna för hur människor interagerar med verkligheten, på något sätt förflytta eller ta bort begränsningar i tid och rum, säger Daniel González Franco, vd för Omnipresenz, i en video som förklarar hur projektet fungerar.

Det är dock en bit kvar innan det hela blir verklighet, företaget behöver 33 000 euro och har hittills samlat in 466.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro