ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart kan O.J. Simpson, 70, släppas från fängelset

Filip Häggberg · 20 Jul 2017
Uppdaterad 20 Jul 2017
O.J Simpson.

O.J Simpson. Foto: Julie Jacobson/AP


2008 dömdes han till 33 års fängelse, med möjlighet till villkorlig frigivning efter nio år. Nu kan det bli verklighet för O.J. Simpson, som ställs inför en jury på torsdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Han har hunnit bli 70 år, den före detta skådespelaren och amerikanska fotbollsspelaren.

O.J Simpson är kanske mest känd för att ha blivit åtalad för mord på sin exfru och en annan man 1994, men i den rättegången gick han fri.

2008 åtalades han igen, för att året innan ha rånat två män på minnesföremål till ett uppskattat värde av 100 000 dollar, på ett hotellrum i Las Vegas. Simpson, som utförde rånet med en pistol, hade dessutom tre medhjälpare med sig. I oktober 2008 fälldes han på samtliga åtalspunkter, bland annat för väpnat rån, kidnapping och inbrott.

O.J. Simpson dömdes till 33 års fängelse, med möjlighet till villkorlig frigivning efter nio år.

Nu kan det vara dags.

På torsdagen ställs han inför en jury i Nevada som ska avgöra huruvida han ska beviljas villkorlig frigivning – och kan vara ute så tidigt som den första oktober i år, rapporterar ESPN.

Tack vare Simpsons höga ålder och att det enligt tidigare utredningar är en liten risk att han ska falla tillbaka i brott, uppfyller Simpson vissa av kriterierna för att bli frisläppt, enligt CNN.

Han har dessutom visat gott beteende i fängelset, enligt CNN. I veckan har det dock kommit rapporter om att Simpson ska ha masturberat i sin cell, vilket påstods kunna skada hans chanser till frigivning. Enligt uppgifter i andra medier har det dock aldrig hänt.

Se filmen nedan för att få en inblick hur Simpsons liv i fängelset har varit.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro