ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart kan öl bekämpa cancer

Mia Odeh · 24 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

NYTTIGT. Ölmage, baksmälla och ofrivlliga rapar – drickandets baksidor blir snabbt värda besväret om det visar sig att den gyllene drycken kan bekämpa cancer och hjärtsjukdomar.

Ett forskarlag på Rice University i USA är i färd med att genom genetisk ingenjörskonst utveckla en ölsort som ska kunna bekämpa både cancer och hjärtsjukdomar, det skriver nättidningen Computerworld.com.Det är sedan länge välkänt att ett glas rödvin gör hjärtat gott, och nu är forskarnas utmaning att lyckas tillverka öl med resveratrol, samma nyttiga ingrediens som bildas från druvor när de görs till rödvin. Enligt Computerworld har ett annat forskarlag från University of Wisconsin tidigare identifierat just resveratrolet som hemligheten bakom den så kallade franska paradoxen – trots att fransmännen äter mycket feta ostar och såser så är dödligheten genom hjärtsjukdomar låg i landet eftersom det dricks mycket rödvin.Nu arbetar forskarlaget på Rice University efter teorin att resveratrolet skulle vara ännu mer effektivt i öl än i rödvin eftersom halten av substansen i vin nästan slumpmässigt blir olika stor medan resveratrolet i öl skulle tillsättas.

klar

Artikellänk är kopierad

Mia Odeh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro