ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart kan överbliven mobilsurf sparas till nästa månad – men inte i Sverige

Aron Andersson · 17 Dec 2014
Uppdaterad 17 Dec 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Surfmängden som ingår i mobilabonnemanget nollställs varje månad. Nu låter en operatör kunderna behålla datatrafiken – men inte i Sverige.

Om du inte använder din surfmängd innan månaden tar slut så försvinner den. Men det vill en amerikansk mobiloperatör ändra på. Från och med årsskiftet ska kunder hos T-Mobile kunna spara sin trafik.

– Kan ni tänka er att en bensinstation skulle ta tillbaks den bensin ni inte använt varje månad? Mobilbranschen är hopplös, säger T-Mobiles vd John Legère.

Många abonnemang har i dag obegränsade samtal och sms men en begränsad mängd data varje månad, motsvarande några gigabyte. Om kunden använder mindre än så nollställs datamängden i slutet av månaden och en ny pott tilldelas för nästa månad. Om kunden surfar för mer än den datamängd som ingår så går det att beställa extra datatrafik, men det kostar då mer pengar.

Från och med årsskiftet kommer risken för detta att minska för T-Mobiles kunder i USA. De kan nämligen spara med sig data från föregående månad.

– Det är ju data som tillhör kunderna, och därför kommer våra kunder framöver inte bli av med de datamängder de inte använder, säger John Legère, enligt Ny Teknik.

Men svenska operatörer har inga planer på att införa den nya abonnemangsformen, skriver tidningen.

– Vi anser att vi redan har ett starkt erbjudande som uppskattas av våra kunder. Vi har ett generöst erbjudande och tror att våra kunder uppskattar att veta hur mycket data de har att röra sig med varje månad, säger Tres presstalesperson Kamran Alemdar till Ny Teknik.

Inte heller Telia har några planer på att följa samma modell. Telenor och Tele2 har ännu inte svarat på frågan.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro