ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart kan straffen höjas för våldsbrott

Metro · 7 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hovrätten sänkte straffen för pojkarna som misshandlade 16-årige Riccardo Campogiani till döds. Ett års sluten ungdomsvård löd domen på. Men snart kan liknande brott bestraffas hårdare.

I sommar kan en process inledas för att straffen ska skärpas för våldsbrott i framtiden. Då presenteras straffnivåutredningens resultat.– Utredningen har syftet att skärpa synen på allvarliga  vålds-brott, säger Rickard Wessman, pressekreterare hos justitieminister Beatrice Ask (m).

Utredningen har tillkommit efter alliansens vallöfte om hårdare tag mot brottsligheten. Metro ringde i går till ledamöterna i riksdagens justitieutskott. De vill inte uttala sig om det enskilda fallet.

– Vi håller på att se över straffskalorna och då främst för de grova brotten. Då ska vi också titta på hur man dömer i dag. Men jag kan förstå att folk tycker att det inte låter så mycket för ett sådant brott, säger vice ordförande Inger Davidsson (kd).

Flera ledamöter i justitieutskottet ställde sig frågande till om ett år i sluten ungdomsvård är tillräckligt för att förändra ett kriminellt beteende. Ledamöterna betonade att ungdomar inte ska straffas lika hårt som vuxna.   

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro