ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart kan tandläkaren spionera på din tandborstning

Aron Andersson · 27 Feb 2014
Uppdaterad 27 Feb 2014
Snart kan tandläkaren spionera på din tandborstning

Snart kan tandläkaren spionera på din tandborstning


De smarta tandborstarna blir allt vanligare. Nu kan snart tandläkarna få information om hur duktigt du sköter tänderna och vad du borde förbättra.

klar

Artikellänk är kopierad

Snusar du? Nej. Röker du? Absolut inte. Använder du tandtråd? Självklart! Många är de lögner som tandläkare fått utstå genom åren. Men nu kan det snart var slut på ljugandet. 

En ny tandborste skvallrar direkt till tandläkaren om hur du sköter tänderna. Tandborsten kopplas till en app i mobilen via bluetooth och samlar där in statistik om hur länge och väl du borstar. Den kan även i realtid tipsa om vad du bör göra annorlunda när du faktiskt borstar.

Men statistiken som samlas in kan alltså dessutom förmedlas vidare direkt till din tandläkare som därigenom får insyn i hur duktig du är på att borsta tänderna. – Vi tror den kommer ha en viktig inverkan på framtidens munhälsa, säger Wayne Randall, på Proctor & Gamble som ligger bakom Oral B-tandborsten, till Guardian.

Tandborsten kommer att släppas i Tyskland i vår och i resten av världen i juni. Och även om Oral B därmed blir först ut med en smart tandborste är de inte ensamma om idéen. Franska Kolibree visade ett liknande koncept på CES-mässan i Las Vegas i början av året.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro