ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart kommer Google för barn – sökjätten satsar på yngre användare

Aron Andersson · 6 Dec 2014
Uppdaterad 6 Dec 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Är du orolig för att släppa ditt barn löst på nätet? Nu ska Google göra sina tjänster mer barnvänliga.

Nätet är en fantastisk källa till information, men allt innehåll är inte särskilt barnvänligt. Det vill nu sökjätten Google råda bot på. Från och med nästa år kommer företagets mest populära tjänster släppas i barnversion, skriver USA Today.

– Den största motivationen på insidan av företaget är att alla skaffar barn, så det finns ett tryck för att förändra våra produkter så att de blir roliga och säkra för barn, säger Pavni Diwanji, som leder initiativet på Google, till tidningen.

– Vi förväntar oss att det kommer att vara kontroversiellt, men sanningen är att barnen redan har den här teknologin i skolan och hemma, säger hon.

Någon exakt tidsplan eller ytterligare information om vilka tjänster det gäller har inte Google kommunicerat ännu. Men bland företagets mest populära tjänster finns själva söktjänsten, Youtube och operativsystemet Android till mobiltelefoner.

Siktet är inställt på barn från 12 år och neråt, vilket skulle kunna uppfattas som kontroversiellt eftersom många teknikföretag, till exempel Facebook, har en 13-årsgräns på sina tjänster. Men enligt Pavni Diwanji handlar det inte om att skapa tjänster för att samla användarinformation om barn, utan att hjälpa familjer coacha de minsta på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro