ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart kommer sommarvärmen tillbaka

Karolina Skoglund · 14 Maj 2014
Uppdaterad 14 Maj 2014

Nu är det slut på gråa dagar för ett tag. På fredag kommer solen och värmen äntligen tillbaka – och den här gången ser den ut att stanna ett bra tag.

klar

Artikellänk är kopierad

Det kan bli läge att ta plats på en uteservering snart.
Det kan bli läge att ta plats på en uteservering snart.Foto: TT

Våren kom rekordtidigt i år. Sommaren likaså. Men sedan kom det berömda bakslaget. Nu tycks det dock vara slut på regn, rusk och en grå himmel. Åtminstone för en tid framöver. En högtrycksrygg växer nämligen in över landet på fredag, vilket innebär att det både kommer att bli varmare och soligare i hela landet. I Stockholm och Göteborg väntas temperaturer på mellan 15 och 18 grader redan på fredagen. I Malmö blir det något kallare på fredagen, men fortfarande varmt.

– Som det ser ut nu kommer det att vara fint och varmt även i helgen. Det är inte omöjligt att vi når en temperatur på 20 grader. Kanske till och med 22 i Göteborg. Och värmen kommer även att hålla i sig även en bit in på nästa vecka, så det ser lovande ut, säger Maria Jönsson, meteorolog på Foreca. 

Med de kallare temperaturerna färskt i minnet kan det varma vädret som väntar kännas ovanligt varm för årstiden. Så är inte fallet, menar Maria Jönsson. 

– Nej, de här temperaturerna ligger ungefär på det normala. Eventuellt är de något högre, men inte anmärkningsvärt. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro