ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart öppnar Sephora i Sverige

Johanna G Jimenez · 20 Apr 2012
Uppdaterad 20 Apr 2012
Sminkbranschen har haft en bra tillväxt de senaste åren. Nu ger sig franska Sephora (bilden) in i striden om marknadsandelar i Skandiavien. 

Sminkbranschen har haft en bra tillväxt de senaste åren. Nu ger sig franska Sephora (bilden) in i striden om marknadsandelar i Skandiavien.  Foto: Scanpix


Sminkkedjan Sephora eta-blerar sig i Skandina-vien. Nu kan det bli ett upptrappat sminkkrig på den svenska marknaden.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 15 maj öppnar sminkjätten på 1 200 kvadratmeter på Illum i Köpenhamn, och etableringschefen Olivier Schaeffer hoppas på 15 butiker i Sverige och Danmark, enligt tidningen Market.

– Planen gäller en treårsperiod. Vi räknar med en första butik i Stockholm innan årets slut, säger Anne Hother, chef för Sephora Skandinavien. 

År 2011 handlade svenskarna smink för 14 miljarder kronor, cirka 30 procent mer än 2001.  Och det finns plats för fler aktörer på den svenska sminkmarknaden, menar Olof Holmer, vd på branschorganisationen Kemisk-Tekniska leverantörsförbundet.

– Branschen har haft en bra tillväxt de senaste åren.  Det är uppenbart att det här företaget har ekonomiska muskler när de gör en så här stor satsning, säger Holmer. 

Kan de bli ett sminkkrig?

– Det är redan bråk om varje liten fraktion av marknadsandelarna. Nu skärps den konkurrensen ytterligare.

Susanne Holmberg, inköpschef på Axstores skönhetsavdelning, med Åhléns och Kicks, tror att en ny stor aktör kan driva upp intresset för skönhet i Sverige.

– Mest intressant för oss är var exakt de planerar att öppna sina butiker.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro