ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snart slutrökt på landets fängelser?

Stockholm TT · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt tidningen röks det en hel del på Sveriges häkten och fängelser. Enligt statistiken är närmare 95 procent av fångarna rökare - jämfört med mindre än 20 procent av män i övrigt.

Men nu pågår ett arbete för att förändra situationen bland landets omkring 8 000 anställda inom Kriminalvården och de cirka 7 000 fångarna. En arbetsgrupp, som ska ta fram en rökpolicy, har tillsatts.

På öppna anstalter är det inte speciellt komplicerat att erbjuda de intagna möjligheten att gå ut och röka. Svårare blir det på landets slutna anstalter, som Kumla och Hall. Där är det kanske inte möjligt att skapa en helt rökfri miljö, tror Kriminalvårdens projektledare Jeanette Tano.

Hon ser vissa risker med ett rökstopp: -Att ta ifrån klienterna deras cigaretter kan väcka en hel del reaktioner som kan leda till vålds- och hotsituationer, varför en dialog med klienterna och eventuella förtroenderåd är av största vikt, säger hon till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro