ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snattade fällkniv – får böta 50 000 kronor

Josefin Svenberg · 4 Nov 2013
Uppdaterad 5 Nov 2013

Foto: Polisen


Mannen snattade en kniv värd 707 kronor och har betalat tillbaka beloppet till butiken. Nu tvingas han betala närmare 50 000 kronor i böter för snatterier, skriver Smålandsposten.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Polisen
Foto: Polisen
Foto: Polisen

En man i 50-årsåldern ska nu betala en av de högsta böterna som en snattare i Kronobergs län någonsin fått, rapporterar Smålandsposten.

Det var förra hösten som mannen snattade en fällkniv värd 707 kronor från en butik i småländska Ljungby. Enligt strafföreläggandet ska mannen betala 120 dagsböter på sammanlagt 49 200 kronor. Att bötesbeloppet blir så pass högt beror på att dagsbotens storlek bestäms av mannens inkomst, som uppgick till mer än 500 000 kronor i fjol.

I förhör har mannen uppgett att han besökte butiken för att köpa kullager till fläkten på hans vedpanna i bostaden. När butikssäljaren gick för att hämta kullagren blev mannen lämnad ensam vis kassan under några minuter, och övervakningsbilder från butiken pekar på att han då plockade på sig en fällkniv som låg framme på disken.

Mannen har erkänt snatteriet och betalat tillbaka de 707 kronor som kniven var värd till butiken, enligt polisens förundersökningsprotokoll.

I förhör uppger mannen han inte har någonting att skylla på vad gäller snatteriet förutom att han den aktuella dagen var stressad då han skulle hem och få igång värmepannan.  Han hade egentligen inget behov av någon ny kniv och tror inte att han har använt den speciellt många gånger.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro