ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Snax om uppbrottet: "Jag vill egentligen inte prata om Taz"

Erik Glanell · 3 Mar 2018
Uppdaterad 3 Mar 2018
Janusz "Snax" Pogorzelski är avundsjuk på lagen som får spela inför den polska publiken i Spodek Arena.

Janusz "Snax" Pogorzelski är avundsjuk på lagen som får spela inför den polska publiken i Spodek Arena. Foto: Erik Glanell


Virtus.pro fick aldrig chansen att spela framför hemmapubliken i Katowice. Nyligen blev laget av med långvarige stjärnan Wiktor "Taz" Wojtas och uppbrottet är ett känsligtämne.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var en besviken Janusz ”Snax” Pogorzelski som mötte Metro Esport efter att ha blivit utslagna redan i gruppspelet under IEM Katowice.

Virtus.pro har under lång tid haft svårt att hitta formen. Mötet i lower bracket med Heroic kändes på förhand som en bra matchning för polackerna. Men det blev aldrig riktigt spännande när det dansk-svenska laget tog två övertygande kartvinster. Däremot var det inte motståndarnas form som överraskade mest enligt Pogorzelski.

– Vi var mer förvånade över hur vi presterade. Det kändes bra innan matchen, men sen klickade det inte i matchen och vi träffade inte rätt, säger Virtus.pro-stjärnan.

En av anledningarna, menar  Janusz ”Snax” Pogorzelski, är att laget inte hade tillräckligt med tid att förbereda sig efter sejouren till Kiev och StarSeries.

– Det fanns ingen tid att reda ut problemen och vi behöver mer tid för att anpassa oss och hitta nya sätt att spela på, säger han.

Nyligen överraskades Counter strike-världen när laget som spelat med samma trupp sedan 2014 blev av med folkkäre stjärnan Wiktor ”Taz” Wojtas. Alla var överens om att en era hade gått i graven. Janusz ”Snax” Pogorzelski hävdar däremot att lagets jobb har flutit på som vanligt.

– Allt är som vanligt. Vi spelar med en ny uppställning så jag känner inget speciellt. Vi är bara ett lag som försöker göra vårt bästa. Jag känner inte att det är någon skillnad, säger han.

När Metro Esport frågar om det verkligen inte känns annorlunda nu när en så långvarig lagkamrat lämnat laget är svaret kort.

– Egentligen vill jag inte prata om Taz.

Är det speciellt för er att spela i Katowice?

– Självklart är det alltid speciellt. Nu lyckades vi inte ta oss förbi gruppspelet och fick inte spela inför publiken, säger Janusz ”Snax” Pogorzelski.

Hur känns det att inte få den chansen?

– Det är sorgligt och jag är väldigt avundsjuk på de andra lagen som får spela framför världens bästa publik.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro