ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snöbollskrig i Stadshuset

Kristoffer Rengfors · 22 Feb 2011
Uppdaterad 22 Feb 2011
Stockholms stadshus.

Stockholms stadshus. Foto: Hasse Holmberg / Scanpix


Socialdemokraterna går till attack och föreslår en snökommission för att lösa problemen med stadens snöröjning. Trafikborgarrådet: Det är pinsamt”.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett politiskt snöbollskrig har brutit ut i Stockholms stadshus. Socialdemokraterna går nu till attack mot de styrande och föreslår en snökommission som ska lösa stans problem med snöröjningen. – Det är pinsamt att kommunen överraskats av snöfallet två vintrar i rad nu. Fortfarande har det gått en och en halv vecka sedan förra snöfallet och många gator är ännu inte plogade, säger Thomas Rudin.

Enligt S är möjliga personer till snökommissionen Kirunas och Luleås kommunalråd, sedan kan även experter från snörika regioner som Sibirien, Grönland, Island och Norge kallas in. Tanken är att experterna ska lära staden att prioritera och utföra snöröjningen effektivare. – Jag tycker att vi ska låna in kompetens från städer som kan det här. I orter som Chamonix i Frankrike ser gatorna ut som vardagsrumsgolv morgonen efter ett snöfall.

Trafikborgarrådet Ulla Hamilton är inte imponerad. Hon avfärdar Rudins förslag direkt. Något kommunalråd från Kiruna tror hon inte kan komma ner till Stockholm och lära trafikkontoret något om snöröjning. – Det är pinsamt. Han förstår inte skillnaden mellan storstad och landsbygd. Thomas Rudin fattar inte vad det innebär att snöröja 173 mil väg, 110 mil gång- och cykelväg, 3 600 gator och totalt 2,5 gånger Sveriges längd samtidigt som det står 44 000 bilar parkerade på gatorna. Det finns det ingen på Grönland heller som har en aning om hur man ska göra, säger Ulla Hamilton (M).

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro