ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snodde två köttbullar – fick sparken

Jenny Sköld · 7 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Arbetsmarknaden har hårdnat i den ekonomiska krisen. På ett tyskt byggföretag räckte det med att knycka två köttbullar från konferensbordet för att få sparken – efter 34 år, skriver tidningen The Local.

Madeleine H passade på att smaka på resterna från buffén som hon tidigare dukat upp till chefen och hans gäster. En kollega uppmärksammade senare att mat saknades och när chefen konfronterade henne erkände kvinnan att hon tagit två köttbullar. Då fick hon sparken – trots att hon jobbat över tre decennier på företaget.

Nu ska fallet avgöras i rätten.

– Hon trodde att det var okej, säger hennes advokat Wolfgang Pinkepank, som tycker att det hade räckt med en varning.

– Hade hon fått en tillsägelse skulle det inte skett igen, säger han enligt tidningen The Local.

Advokaten betonar också att Madeleine H, med sina 59 år, sannolikt inte skulle kunna få något nytt jobb om hon får sparken.

Men chefen står fast vid sin ståndpunkt.

– Vi arbetar med mycket känslig information här. Och om du inte litar på någon längre, får man ingen bra känsla, säger han.Ett liknande fall utspelade sig i en rättssal i Berlin i februari, då en kassörska anklagades för att ha tagit 15 kronor från pantmaskinen. Kvinnan blev av med sitt jobb, men sa själv att det egentligen handlade om hennes roll som fackligt aktiv.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro