ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snökaos och halka i Västsverige – hästar har rasat ner i ravin

Hugo Ewald · 20 Feb 2016
Uppdaterad 20 Feb 2016
Under fredagen var det långa köer på E20 i höjd med Partille i riktning mot Göteborg. Nattens ymniga snöfall har slagit mot trafiken i Göteborgsområdet.

Under fredagen var det långa köer på E20 i höjd med Partille i riktning mot Göteborg. Nattens ymniga snöfall har slagit mot trafiken i Göteborgsområdet. Foto: Adam Ihse/TT


Under lördagen har väglaget i Västsverige varit särskilt besvärligt och flera olyckor har ägt rum under förmiddagen. Bland annat rasade en hästtransport med tre hästar ned i en ravin i närheten av Uddevalla.

klar

Artikellänk är kopierad

För många i Västsverige innebär helgen en resa tillbaka hem efter sportlovsfirande i fjällen. Väglaget har dock varit särskilt halkigt. 

Trafikverket har varnat för lokal frosthalka i princip hela Sverige, och snöfall är på väg in.

– Det är en front som närmar sig västkusten i morgon bitti vid 6-tiden. I samband med det blir det snöfall som senare drar mot nordost, säger SMHI:s meteorolog Emilie Hörnqvist till Aftonbladet.► LÄS MER: Därför blir du tröttare när snön försvinner under vintern

Flera olyckor har ägt rum under lördagsförmiddagen. Bland annat körde en hästtransport utanför Uddevalla av vägen klockan 10:16. Transporten, där tre hästar fanns ombord, föll ned i en ravin. Varken några personer eller hästarna kom till skada. Enligt Aftonbladet ska hästarna ha tagit sig upp ur ravinen av sig själva.

Utöver hästolyckan har även en kollision mellan två personbilar ägt rum vid Älvsborgsbron. Bron kom att stängas av och trafiken har påverkats kraftigt.

– Det har läckt ut bensin eller spolarvätska på vägbanan, säger Dan Lindqvist, ledningsoperatör vid räddningsjänsten i Storgöteborg till Aftonbladet.

De flesta olyckor som ägt rum har varit singelolyckor där människor fått sladd. En olycka inträffade bland annat i Uddevallatrakten vid tiotiden. En person har förts till sjukhus med ett ännu okänt skadeläge.

Christer Fuxborg, polisens presstalesperson, riktar i Aftonbladet en uppmaning till alla trafikanter.

– Kör försiktigt och med större marginal till bilarna framför. Det är väldigt halt och dålig sikt, säger han.

► LÄS MER: Så räddar du din Iphone från att dö i kylan

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro