ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snöovädret på väg hit igen

Caroline Wetterborg · 8 Dec 2012
Uppdaterad 7 Dec 2012

Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX


I morgon drar ett nytt snöoväder in över Sverige. Det kommer framförallt att slå mot landets södra delar.

klar

Artikellänk är kopierad

Kraftigt snöfall och blåst ställde till det rejält i Mellansverige tidigare i veckan. I Stockholm lamslogs såväl kollektivtrafiken som flygplatserna av snöovädret. I morgon kan landets södra delar få känna på snökaoset. Ett omfattande lågtryck på Nordsjön för med sig snö och blåst. 

– Snöfallet kommer att dra in under söndag eftermiddag, först över västkusten och sedan sprider det sig över hela Götaland. Men det kommer att vara som kraftigast, som det ser ut nu, i de södra delarna, säger Linnea Rehn, meteorolog på SMHI.

Skåne, Blekinge, Kalmar och möjligen även Halland kan få upp till en decimeter snö. Det kommer att blåsa kraftigt, framförallt längst kusterna. Friska till hårda vindar i kombination med kraftigt snöfall bäddar för drivbildning och problem i trafiken. 

– Det kommer att snöa i Göteborg också, de största mängderna kanske inte hamnar där, men det kommer att snöa och blåsa ganska kraftigt. Jag tror att det kan bli besvärligt där också, säger Linnea Rehn.

SMHI hade i går inte utfärdat någon varning för snöovädret, eftersom det görs tidigaste 24 timmar i förväg. Men om prognosen håller i sig i dag kan det bli fråga om en klass 2 varning för Skåne, Blekinge och Halland. 

Stockholmarna får helgen på sig att återhämta sig från veckans snökaos. 

Men framåt onsdag nästa vecka väntas kraftigare vindar och snöfall även i Svealand. 

– Det finns risk att det faktiskt kan vara kraftigt då, men det är osäkert än så länge, säger Linnea Rehn. 

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro