ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snopen förlust för svenska CS-hoppet i övertidsdrama

Erik Glanell · 17 Jun 2017
Uppdaterad 19 Jun 2017
Fnatic vann en match och förlorade en under första dagen på Dreamhack.

Fnatic vann en match och förlorade en under första dagen på Dreamhack. Foto: Adela Sznajder/Dreamhack


Med en ledning på 11-4 i halvtid såg Fnatic ut att gå en tvärsäker seger till mötes mot amerikanska CLG. Vad som hände sen är en lång historia... närmare bestämt fem (!) övertidsomgångar lång.

klar

Artikellänk är kopierad

Läs alla artiklar från Dreamhack summer 2017 här

”Jag ser en verklighet där CLG verkligen tar hem det här”. Så sa den erfarne panelledaren Alex ”Machine” Richardson innan mötet mellan svenska hoppet Fnatic och amerikanska laget CLG.

Så fort matchen började fanns det ingenting som talade för att den gissningen skulle bli verklighet. Tvärtom var det ett sylvasst Fnatic som kom till sin andra match under Dreamhacks första dag.

Kartan var Train och efter första halvleken som terrorister hade svenska kvintetten en ledning med hela sex rundor. Det såg bra ut. Det såg säkert ut. Den verklighet som Richardson såg framför sig såg snarare ut som en feberdröm.

Men sedan hände något.

CLG tog fem raka. Fnatic tog en. CLG tog tog tre till och plötsligt innan någon han uppfatta vad som egentligen hände hade amerikanerna kvitterat till 12-12.

Fnatic tog sig samman och lyckades ta sig upp till matchboll. Men svaret från CLG kom direkt och matchen gick till övertid.

Övertiden blev en katt och råtta-lek lagen emellan som spelade lika i inte mindre än fyra övertider innan svenskarna till slut, snopet nog, drog det kortaste strået i 59:onde rundan.

Vinsten för CLG innebär att laget kvalificerat sig till semifinal tillsammans med Immortals som också vann sina två matcher under dagen.

För Fnatic väntar i stället ett möte med antingen Gambit eller Cloud9 under söndagen där nästa chans att ta sig vidare ges.

I en tidigare version av texten angavs att kartan som spelades var Nuke. Det var så klart Train. 

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro