ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snösnoppen är återskapad – i jätteformat

Ida Gustafsson · 21 Jan 2016
Uppdaterad 21 Jan 2016
Med hjälp av en snöslugna och mycket tid återskapade Emilian Svava och hans kollega veckans snackis – Snösnoppen i Göteborg.

Med hjälp av en snöslugna och mycket tid återskapade Emilian Svava och hans kollega veckans snackis – Snösnoppen i Göteborg. Foto: Emilian Svava


Snösnoppsstoryn rullar vidare. Medarbetarna på saneringsfirman som suddade ut snösnoppen i Göteborg har gjort en jättestor kopia. Jag fick moraliska betänkligheter”, säger Emilian Svava till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Följetongen om snösnoppen i Göteborg fortsätter. När saneraren Emilian Svava insåg att folk ville ha tillbaka den i Vallgraven drog han sitt strå till stacken. Och gjorde en jättestor kopia vid Askimsbadet. 

Denna vecka har snösnoppen i Göteborg som varit mest omdiskuterad på sociala medier. Och storyn, som Göteborgs-Posten var först med, har plockats upp av flera medier i Sverige såväl som utomlands. 

I går rapporterade Metro om Facebookgruppen som ville återställa den. Nu kan vi lägga till nästa kapitel i denna story. 

► LÄS MER: Ny Facebookgrupp kräver: Återställ snösnoppen i Göteborg 

Emilian Svava, som jobbar på sanerarfirman som på eget initiativ suddade ut snösnoppen i Vallgraven berättar först varför de tog bort den:

– Jag ansåg att kommun borde klarat av att göra det. Först när vi gjorde det var det för att visa dem: ”titta här”. Det är ju så att vissa saker måste man ta bort fort innan folk får för sig att göra fler grejer, säger han. 

► LÄS MER: Kommunen skulle sudda bort snopp – misslyckades 

Men senare på kvällen, när han kommit hem läste han om gruppen på Facebook som ville återställa snoppteckningen. 

– Jag fick moraliska betänkligheter, att man hade förstört en de av konsten. Jag ville inte göra det, så jag skrev ett meddelande i communityn att jag skulle åtgärda det, säger han till Metro. 

►LÄS MER: Konstnär attackerades när hon målade vagina på snöblock 

Sagt och gjort, som det heter. Men eftersom isen vid Vallgraven inte var helt säker att gå på googlade han fram en bättre plats, Askimsbadet.Han tog med sig en kollega och med hjälp av en snösluga och skapade de en jättesnösnopp på isen. 

– Gör jag den tillräckligt stor är det ingen som tänker att ungarna ska göra om den. Så det var en kollega och jag som röjde för glatta livet. Vi såg ut som två blådårar, säger han till Metro.  

Se Emilian Svavas video på snösnoppstoryn här nedan: 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro