ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snuskbilderna som kan sänka hyrorna

Jon Willén · 1 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Hyresgästföreningen

Undermålig förvaltning, brutna löften och trång­boddhet. Hyresgästfören­ingens kritik mot förvaltaren Acta är stenhård. Nu begär man sänkta hyror för 860 lägenheter.Det bor runt 41 000 personer på området Herrgården i Rosengård. Husen är slitna och nedgångna, och det är enligt hyresgästföreningen nästan omöjligt att få hjälp när någonting behöver lagas.– Det här kan vara det sämsta bostadsområdet i Sverige säger Christina Wessling, regionchef på hyresgästföreningen. Det är viktigt att vi tar det här eländet på allvar.

Föreningen kommer nu kalla till hyresförhandlingar där man begär sänkta hyror. Tidigare löften från förvaltaren om bättring har inte infriats och nu har man fått nog.– Vi kommer att ta det här så långt det bara går, och vi har mycket på fötterna säger Christina Westling.

Lägenheterna förvaltas av Newsec på uppdrag av Acta Kapitalförvaltning. De vill idag inte kommentera hyresgästföreningens kritik utan hänvisar till ett pressmeddelande som skickas ut under torsdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jon Willén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro