ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Snygg-Erik" släpper skiva

Mimmi Fristorp/TT Spektra · 19 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Erik Segerstedt blev tjejfavorit av rang i årets "Idol"-tävling. "Men den uppmärksamheten är bara rolig. Som när jag går förbi ett tjejgäng på stan och hör dem dra efter andan, fnissa och viska."

Erik Segerstedt blev tjejfavorit av rang i årets "Idol"-tävling. "Men den uppmärksamheten är bara rolig. Som när jag går förbi ett tjejgäng på stan och hör dem dra efter andan, fnissa och viska."


Idoltvåan: Jag har ingen respekt för "The Knife"

klar

Artikellänk är kopierad

SKIVSLÄPP. Först kom Darin, sedan Sebastian. Och nu är det dags för Erik Segerstedt. Att bli tvåa i ”Idol” har visat sig vara ett framgångsrecept. – Jag känner spänd förväntan och det är skitskönt och skitkul att släppa skiva nu, säger han och berättar att  låtarna på ”A different shade” i stort sett fanns färdiga redan innan det blev klart att han skulle få spela in en skiva. – Men jag känner verkligen att jag har fått sätta min personliga prägel på skivan ändå. Resultatet är en pop-platta med lite rock och mycket spelade instrument.  Men det finns också parenteser, som min egen låt ”Wherever you are”. Den är ganska lugn, avskalad och sorgsen, bara pianokomp och sång direkt från hjärtat.

Erik Segerstedt skiljer sig ganska rejält från andra debutanter. Han är ju liksom redan känd och lanserad, han har sin publik. Men han säger också att det finns nackdelar med att vara ”Idol”-deltagare. – Det finns något slags inbyggt förakt för oss, både från recensenter och från folk i musikbranschen, det här med att vi efter tolv veckor i tv kan släppa en platta och sälja tusentals ex. Men ska jag vara helt ärlig så struntar jag i om folk tycker jag är tramsig.

Tidigare år har det gått bra för tvåorna, minst lika bra som för ”Idol”-vinnarna. Darin och Sebastian har gjort sig stora namn, och även om de inte sålde lika mycket av förstaskivorna som Daniel Lindström och Agnes har andraplats-innehavarna lyckats hålla sig kvar bättre i rampljuset, något som Erik Segerstedt mest tror beror på tillfälligheter, och att Darin och Sebastian är ”extremt bra artister”. Han trivs alltså i andraplatssällskapet. – Att jag har varit med i ”Idol” är något jag är stolt över, säger han. – Jag är ingen högfärdig typ. Och jag har ingen respekt för artister som The Knife som inte kommer och hämtar sina Grammisar själva när de vinner. Det är ju som om någon skulle ha ordnat ett födelsedagskalas åt en med miljarder presenter, och så struntar man i att komma.

klar

Artikellänk är kopierad

Mimmi Fristorp/TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro