ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snygg teknik säljer

Anders Frick · 16 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Peter Arndt, grundare av teknikkonsultföretaget Scalae, tittar fram genom en muttertransportör som bolaget utvecklat till Alfa Lavals värmeväxlare.

Peter Arndt, grundare av teknikkonsultföretaget Scalae, tittar fram genom en muttertransportör som bolaget utvecklat till Alfa Lavals värmeväxlare.


Tekniskt bra räcker inte – det måste vara snyggt

klar

Artikellänk är kopierad

DESIGN. Teknikkonsultföretaget Scalae har utvecklat en egen arbetsmetodik för produktutveckling. Metodiken kallas marknadsinriktad teknikutveckling och går ut på att kombinera teknik- och managementkonsulting. Scalae har insett att teknik måste ha god design för att kunna sälja bra.Bland Scalaes projekt finns en friskluftsapparat för operationssalar och oli­ka typer av analysverktyg.

I samarbete med Alfa Laval har företaget tagit fram en muttertransportör. Det är ett verktyg som förenklar arbetet med att ta isär Alfa Lavals värmeväxlare.– I detta projekt ingick också en gängrensare som lätt appliceras i muttertransportören. Att rengöra gängor på ett enkelt och effektivt sätt är ett problem som Alfa Lavals delbara värmeväxlare alltid har levt med, men vi löste problemet på ett ytterst enkelt sätt, säger Peter Arndt.

Scalaes egenutvecklade metodik fokuserar på att teknik måste vara snygg och ha god design. Det räcker inte att prylarna är tekniskt bra – de måste också paketeras och presenteras på ett tilltalande sätt.

Företaget grundades för fem år sedan av Peter Arndt och Anders Cederberg i Dalby, strax utanför Lund. Scalae har haft en snabb utveckling – på två år har företaget gått från 12 miljoner till 30 miljoner i omsättning.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Frick
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro