ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Snyggare bröst med rätt behå

metro · 10 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Snyggare bröst med rätt behå Lena Svensson på Korsetten i Göteborg vet hur en behå ska sitta och hjälper gärna till att prova ut en som sitter bra. – En kvinna bör ha minst sex behåar i sin byrålåda: en svart, en vit, en axelbandslös, en t-shirt-behå, en i spets och en i någon rolig färg, säger Lena.

Snyggare bröst med rätt behå Lena Svensson på Korsetten i Göteborg vet hur en behå ska sitta och hjälper gärna till att prova ut en som sitter bra. – En kvinna bör ha minst sex behåar i sin byrålåda: en svart, en vit, en axelbandslös, en t-shirt-behå, en i spets och en i någon rolig färg, säger Lena. Foto: Maria Steen / Moment


Åtta av tio kvinnor väljer fel storlek på sin behå

klar

Artikellänk är kopierad

De flesta vet exakt vilken skostorlek de har, men när det gäller storlek på behån är det värre. Så många som åtta av tio kvinnor går omkring med helt fel behåstorlek. Tillhör du dem som tycker att din behå skaver lite, kanske sitter för hårt eller löst över ryggen eller bara känns allmänt obekväm? Med största sannolikhet har du fel storlek. Man kör på med samma storlek år ut och år in oavsett om kroppen förändrats. Det vanligaste misstaget är att välja en behå med för stort mått under bysten. Bandet åker upp i ryggen, det ser fult ut och behån ger inget bra stöd. Ju tyngre byst, desto viktigare att den sitter bra över ryggen. Stödet ska inte komma från axelbanden, som många tror. Det kan vara en bra idé att gå till en specialbutik och få hjälp med att prova ut rätt storlek. – Många kvinnor kommer hit och säger att de har en viss storlek, men de går härifrån med en helt annan och säger ”Var det så här det skulle kännas?” säger Lena Svensson, butiksägare på Korsetten i Göteborg. FÄRGER OCH MÖNSTER En kupa varierar i storlek beroende på måttet under bysten. Ju större ryggmått, desto större blir kupan. Det skiljer mycket i kupstorlek mellan en 70 C och en 80 C. – Har du storlek 75 B kan du till exempel lika gärna ha en 70 C eller en 80 A, säger Lena Svensson. I år kan man se allt fler färger och mönster, de vadderade behåarna har blivit tunnare och mjukare och de ovadderade trekantsbehåarna är på frammarsch. – De är jättesöta men passar bäst om man inte har så stor byst, de ger inte lika bra stöd som en bygelbehå. Många modeller har detaljer på axelbanden, och det är meningen att man ska ana dem under kläderna. Att som Carrie Bradshaw i tv-serien ”Sex and the city” välja en svart behå under ett vitt linne är helt rätt. Det finns axelband i silver och strass som fungerar i stället för halsband under en axelbandslös klänning eller topp.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro