ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sociala mediersemestern – en stressfälla

Tina Sayed Nestius · 30 Jul 2013
Uppdaterad 31 Jul 2013

Jakten på den perfekta semesterbilden kan få dig att glömma bort det semestern är till för – vila. Nu varnar en professor för följderna av smarta telefoner och sociala medier på semestern.

klar

Artikellänk är kopierad

Stäng av. Koppla ur. Koppla av. Den devisen är det alltfler som inte följer när de går på semester. I stället har de med sig mobilen överallt, och tävlar i att ta bilder på vackra solnedgångar, god semestermat och häftiga aktiviteter. Bilder postas på Facebook, Instagram och andra sociala medier.

– Teknologin börjar komma i vägen för både personers upplevelser av ställena de besöker och personerna de är där med. Att fånga ögonblicket i ditt huvud är viktigare än att fånga det på din smartphone, säger professor Cary Cooper, på Lancaster universitet, till The Telegraph.

– Semestern är till för att varva ner, att komma bort från ditt vanliga liv och vara bortkopplad, tillägger han.

Mer en av tre personer av 2000 intervjuade medger att de arrangerar sina semesterbilder i sociala medier, för att verka så lyckliga som möjligt, i en undersökning gjord av det brittiska postverket, skriver The Telegraph. 

Professor Cary Cooper menar att det handlar om att tävla med sina vänner om vem som har det bäst.

– Det handlar om att tala om för andra människor var du är, och för att skryta. Det finns vissa personer som blir besatta av att visa genom sociala medier var de är och hur underbart det är, i stället för att bara njuta av det själva, säger han till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Tina Sayed Nestius
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro