ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Socialism ger oss inte en enda bostad

Metro · 2 Mar 2016
Uppdaterad 2 Mar 2016

Foto: Pressbild


klar

Artikellänk är kopierad

REPLIK: ”Det enda som hjälper mot bostadsbrist är att bygga bostäder.” Nooshi Dadgostar blandar självklarheter med direkta lögner och personangrepp mot Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) (Metro 2/3).

► LÄS MER: "Borgarnas förslag skulle göra fler arbetare fattiga och bostadslösa"

Det är dessutom endast i hennes egen vänsterretorik som C vill införa marknadshyror och sänka redan anställdas lön. Vi vill införa en friare hyressättning där de attraktivaste hyresrätternas hyresnivåer successivt anpassas till sitt faktiska värde, men det ska ske i kombination med ett starkt besittningsskydd och i takt med att tillgången på bostäder ökar. Boverket menar att en friare hyressättning skulle ge oss 40 000 fler bostäder utan att en enda spik behöver slås i.

När det gäller jobben och lönerna handlar det om att människor som annars i bästa fall skulle varit föremål för utbetalning av försörjningsstöd ska kunna erbjudas en lägre ingångslön för ett riktigt jobb. Det ger betydligt bättre möjligheter att kunna betala för hyra och mat än långvarigt bidragsberoende.

V och LO vill hålla människor borta från en ordinarie bostads- och arbetsmarknad genom att bygga på redan höga trösklar. Kan vi inte erbjuda nyanlända arbeten kommer de heller inte kunna efterfråga bostäder. Det finns heller ingen realism i påståendet att en ny subventionerad hyresrätt är något för hushåll med låga inkomster. Den som tvingas tacka nej till drömjobbet, eller en studieplats skulle hellre se att hyresrätter finns tillgängliga än att höginkomsttagare i centrala Stockholm kan behålla en bruksvärdeshyra.

Dadgostar bekämpar hellre Centerpartiet än utanförskapet och behöver därför ingen egen politik för jobb, tillväxt och bostäder. Låt oss därför hoppas att vi tidigt under bostadssamtalen kan säga tack och adjö till Vänsterpartiet och deras drömmar om att mer socialism skulle ge oss en enda bostad.

Ola Johansson

Bostadspolitisk talesperson, Centerpartiet

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro