ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Socialtjänsten kände till misär

Andreas Jelvefors · 2 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Trots att socialförvaltningen kände till misären kontaktades aldrig kommunens miljöförvaltning för att inspektera boendet.

Trots att socialförvaltningen kände till misären kontaktades aldrig kommunens miljöförvaltning för att inspektera boendet. Foto: Klara Leo


klar

Artikellänk är kopierad

Socialförvaltningen kände i åratal till de misära bostadsförhållandena för sina klienter. Ändå kontaktades aldrig miljöförvaltningen för inspektion av fastigheten.Fastighetsägaren på Kävlingevägen skrev kontrakt med samhällets mest utsatta. Att socialförvaltningen finansierat klienternas boende på adressen, medges nu av kommunen.– Jag vet att vi i omgångar har haft folk boende där, säger Ann-Charlott Johansson, chef för enheten arbete och försörjning vid socialförvaltningen.Förvaltningen är skyldig enligt socialtjänstlagen att kontrollera boendeförhållandena hos dem som får ekonomiskt stöd.Som Metro kunde berätta i går har miljöförvaltningen helt dömt ut Kävlinge­vägen 50 som boende. Men socialförvaltningen har inte reagerat. Åtminstone kontaktades aldrig miljöförvaltningen för eventuell inspektion.– Vi känner till hur det sett ut där. Men så länge den enskilde inte är omyndigförklarad så är det upp till denne att be­stämma var han eller hon vill bo, säger Ann- Charlotte Johansson.Hon hävdar att socialförvaltningen vanligtvis försöker motivera sina klienter att förändra sin livssituation, exempelvis sitt boende. En tidigare hyresgäst slog i våras larm till kommunen som därefter in­spek­terade fastighetenDen 11 juni väntas miljönämnden förbjuda fortsatt uthyrning på Kävlinge­vägen 50.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Jelvefors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro