ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Söderling och Björkman blev dubbelförlorare

TT · 11 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Två segrar, först i singel därefter dubbel.Det gjorde Thomas Johansson till måndagens stora vinnare bland tennissvenskarna.Robin Söderling och Jonas Björkman var i stället förlorare i dubbel bemärkelse.

– Det var förbaskat skönt. Sådana här matcher kan vända trenden, sade Johansson.Då pratade han om vändningen från 0—1 i set till vinst, 4—6, 6—4, 6—4, mot Jarkko Nieminen i singel.

Känslorna var dock lika starka senare på måndagskvällen. Då hade han tillsammans med Simon Aspelin tagit en något mer överraskande vinst mot det australiska paret Paul

Hanley/Jordan Kerr i dubbelturneringen, 7—6 (9—7), 6—3 men för Johansson var båda segrarna lika välbehövliga.– Det kändes otroligt bra inför dubbeln att kunna gå in på banan med en seger bakom sig.

Sedan tycker jag att vi kompletterar varandra bra. Spelar vi så här kan det gå bra i fortsättningen.

I singel vände han 0—1 i set till en imponerande vinst, 4—6, 6—4, 6—4, särskilt efter insatsen i tredje set.

Vid ställningen 3—3 och 0—40 såg det ut att bli en upprepning på hur det sett ut så många gånger tidigare i år.– Det var en riktig kämpaseger men det var länge sedan jag var så här glad efter en vinst i första omgången. Det har sett likadant ut de senaste matcherna för min del. Jag har haft chans på chans men inte tagit dem. Skönt att kunna göra det här.

Tittade han framåt i singellottningen så kan han se ryssen Michail Juzjnyj, lika spelskicklig som med hett temperament. Tidigare i år slog han huvudet blodigt med tennisracket under en match. Resultatmässigt har han samtidigt nått kvartsfinal i Australian open och är som bäst på hardcourt.– Det är en topp 10-spelare. Han har väldigt mycket tennis i sig och en fantastisk backhand, en av de allra bästa. Det som är bra är att det blir spel mot honom. Inte som mot en storservare som Ivo Karlovic.

I dubbelturneringen väntar spanska paret Nicolas Almagro/David Ferrer.Slutspelat

För Robin Söderling och Jonas Björkman är det däremot slutspelat i såväl singel som dubbel.Den förstnämnde klev in på banan 2—3-underläge i den regnuppskjutna matchen mot fransmannen Gilles Simon. Någon timme senare var han utslagen, 4—6, 4—6. För Jonas

Björkman blev det förlust i singel mot Lleyton Hewitt, 5—7, 6—7. Måndagskvällen avrundades med förlust mot Rafael Nadal/Tommy Robredo, 3—6, 3—6.

Första set blev det tydligt hur lite det svenska paret spelat ihop (en turnering). Andra set var betydligt bättre och man hade ett flertal chanser att bryta Nadals serve fram till 4—3 men misslyckades.

För Söderling väntar nu resa direkt hem till Stockholm och därefter US open. För Björkman är årets sista grand slam-turnering mera osäker, i alla fall i singelspel.– Jag har ansökt om ett wild card, får jag inte det så blir det inget. Jag har bestämt mig för att skippa kvalet.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro